Plevel v nově založeném trávníku

host - 162.128 (?)
22.10.2007 17:50

Plevele vam vyklicily ze seminek, co jsou v pude. Ty roundup neznici.

Jestli jste travnik zalozili pred mesicem, tak je logicke, ze je ridky. Odpleveleni nechte az na jaro. Selektivni hebicidy (Bofix, Starane, Lontrel) totiz mohou znicit i travu, pokud neni jeste vyspela. Na navodu se uvadi ze je mozne je pouzit az kdyz trava zacne odnozovat, a bude tvorit trsecky aspon 5 vlaken. Ve vasem pripade to bude tak pristi rok v kvetnu. Z vlastni neblahe zkusenosti doporucuji se opravdu drzet doporuceni vyrobcu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 28.55 (?), 22.10.2007 16:21, zobrazeno: 4844x

První týden v září jsme zaseli nový trávník. Předtím jsme celé prázdniny prosývali půdu, rovnali, stříkali randapem. Jsem zklamaná z výsledku namáhavé práce. Nový trávník je značně zaplevelený a řídký. Potřebovala bych poradit jestli mám ještě v tomto období plevel postříkat selektivním protiplevelovým postříkem, trávník pohnojit a doset prořídlá místa. Nebo vše nechat až na jaro. Nezničí se část plevelů přes zimu? Děkuji za odpověď.

host - 162.128 (?), 22.10.2007 17:50

Plevele vam vyklicily ze seminek, co jsou v pude. Ty roundup neznici.

Jestli jste travnik zalozili pred mesicem, tak je logicke, ze je ridky. Odpleveleni nechte az na jaro. Selektivni hebicidy (Bofix, Starane, Lontrel) totiz mohou znicit i travu, pokud neni jeste vyspela. Na navodu se uvadi ze je mozne je pouzit az kdyz trava zacne odnozovat, a bude tvorit trsecky aspon 5 vlaken. Ve vasem pripade to bude tak pristi rok v kvetnu. Z vlastni neblahe zkusenosti doporucuji se opravdu drzet doporuceni vyrobcu.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 85.27 (?), 22.10.2007 17:50
Pokud zemina obsahovala semena plevelů, neodstranila jste je ani prositím ani Roundupem. Já osobně bych s pleveli v trávníku nebojoval, snažil bych se s nimi naučit  žít. Pokud je v trávě opravdu nechcete, považuji za lepší s nimi chemicky bojovat až na jaře, až bude trávník zakořeněný a v plné síle.

asteroid - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (87) - 70.240 (?), 22.10.2007 17:55
Z vlastní zkušenosti můžu napsat, že nejlepší bude zatím nic nestříkat a příští rok častěji trávník sekat. Postřik selektivním herbicidem by jsem prováděl až příští podzim.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz