Plevel v nově založeném trávníku

host - 162.128 (?)
22.10.2007 17:50

Plevele vam vyklicily ze seminek, co jsou v pude. Ty roundup neznici.

Jestli jste travnik zalozili pred mesicem, tak je logicke, ze je ridky. Odpleveleni nechte az na jaro. Selektivni hebicidy (Bofix, Starane, Lontrel) totiz mohou znicit i travu, pokud neni jeste vyspela. Na navodu se uvadi ze je mozne je pouzit az kdyz trava zacne odnozovat, a bude tvorit trsecky aspon 5 vlaken. Ve vasem pripade to bude tak pristi rok v kvetnu. Z vlastni neblahe zkusenosti doporucuji se opravdu drzet doporuceni vyrobcu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 28.55 (?), 22.10.2007 16:21, zobrazeno: 4838x

První týden v září jsme zaseli nový trávník. Předtím jsme celé prázdniny prosývali půdu, rovnali, stříkali randapem. Jsem zklamaná z výsledku namáhavé práce. Nový trávník je značně zaplevelený a řídký. Potřebovala bych poradit jestli mám ještě v tomto období plevel postříkat selektivním protiplevelovým postříkem, trávník pohnojit a doset prořídlá místa. Nebo vše nechat až na jaro. Nezničí se část plevelů přes zimu? Děkuji za odpověď.

host - 162.128 (?), 22.10.2007 17:50

Plevele vam vyklicily ze seminek, co jsou v pude. Ty roundup neznici.

Jestli jste travnik zalozili pred mesicem, tak je logicke, ze je ridky. Odpleveleni nechte az na jaro. Selektivni hebicidy (Bofix, Starane, Lontrel) totiz mohou znicit i travu, pokud neni jeste vyspela. Na navodu se uvadi ze je mozne je pouzit az kdyz trava zacne odnozovat, a bude tvorit trsecky aspon 5 vlaken. Ve vasem pripade to bude tak pristi rok v kvetnu. Z vlastni neblahe zkusenosti doporucuji se opravdu drzet doporuceni vyrobcu.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 85.27 (?), 22.10.2007 17:50
Pokud zemina obsahovala semena plevelů, neodstranila jste je ani prositím ani Roundupem. Já osobně bych s pleveli v trávníku nebojoval, snažil bych se s nimi naučit  žít. Pokud je v trávě opravdu nechcete, považuji za lepší s nimi chemicky bojovat až na jaře, až bude trávník zakořeněný a v plné síle.

asteroid - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (87) - 70.240 (?), 22.10.2007 17:55
Z vlastní zkušenosti můžu napsat, že nejlepší bude zatím nic nestříkat a příští rok častěji trávník sekat. Postřik selektivním herbicidem by jsem prováděl až příští podzim.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz