Málo zakořeněná tráva

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 109.116 (?)
10.10.2014 13:01

Protože výskyt sněžné plíseně závisí nikoli na půdě, ale na travinách, které pod sněhem leží. Traviny, které se používají v selektovaných trávníkových směsích jsou na sněžnou plíseň háklivé. Choulostivé jsou především mladé trávníky, jednoleté až dvouleté, u nich bývá napadení nejačastější. Obyčejná tráva složená z nejrůznějších druhů travin a plevelů obvykle sněžnou plísní netrpí, resp. je proti ní výrazně odolnější.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 10.10.2014 12:41

ano mohl jsem napat místo bude se dařit může se dařit...no tak jste to měl napsat.

vytváří na povrchu této půdy ideální podmínky pro plísně...zase musím oponovat, v těch zahradách na jílu jsem nikdy neměl sněžnou plíseň ani žádnou jinou, naopak jsem jim měl v zahradě, kde jílovitá půda nebyla.

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 109.116 (?), 10.10.2014 13:01

Protože výskyt sněžné plíseně závisí nikoli na půdě, ale na travinách, které pod sněhem leží. Traviny, které se používají v selektovaných trávníkových směsích jsou na sněžnou plíseň háklivé. Choulostivé jsou především mladé trávníky, jednoleté až dvouleté, u nich bývá napadení nejačastější. Obyčejná tráva složená z nejrůznějších druhů travin a plevelů obvykle sněžnou plísní netrpí, resp. je proti ní výrazně odolnější.

MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 21.143 (?), 10.10.2014 13:26

Dobrý den,

nechápu proč Vás tolik pobuřuje ten mech a stále musíte něco vyvracet. Kdybych neměl tyto zkušenosti tak to nepíši. To co Vám Wimpy napsal je pravda. Nicméně já nikoho nenapadám a nemyslím si, že jsem tazateli špatně poradil. Poraďte prosím vy. Dle fotek bude problém možná i v sečení, jak je třeba časté? aby tráva dobře houstla atd.  bez celkového popisu dosavatní péče, půdy, zálivky, druhů trav atd. nidky nemůže být jaká koliv rada přesná. Martin

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 10.10.2014 13:30

nechápu proč Vás tolik pobuřuje ten mech... mne nepobuřuje mech, ale to, že jste původně napsal blábol. Jak jste i sám v dalším příspěvku připustil.

MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 228.52 (?), 10.10.2014 14:49
Dobrý den, pokud by jste se více zamyslel nad souvislostmi a řešil více okrasné či jiné udržové trávníky tak jako blábol by jste to jistě neoznačil. Pokud odpovídám tak se snažím problém vidět v širších souvislostech. Tazatel má nově založený trávník na asi ne zcela ideální půdě, to že jíl je nevhodná půda pro trávník si budu stát pořád. Má problém s tím, že mu travička neroste jak by chtěl. Plísně a mechy daleko častěji napadají a vyskytují se v oslabených trávnícíh na silných zdravých jsem je moc neviděl. Travní druh, stáří, půda, světová strana, zálivka, sečení to vše má vliv jelikož většina problémů má širší základ. Hodně lidí vždy řeší důsledek, ale již se méně zamýšlí nad příšinou. Pokud pisatel napíše, že mu tráva málo koření, je řídká tak hledám možnou příčinu. Z praxe vím, že těžká málo propustná půda brání hlubšímu kořenovému systému, tráva hůře odnožuje je řídká, slabá a je tak daleko více nachylná k nemocem a časem ji mohou začít vytlačovat plevele, ale i mechy. Na vzdušných lehčích půdách se jí daří lépe, voda, vzduch, živiny mohou hlouběji ke kořenům a tyto problémy se tam většinou nevyskytují. Proč se tedy golfové či fotbalové trávníky zakládají na půdách s vyšším jak 50 % podílem křemičitého písku, rašeliny, kompostu? Opravdu neporovnávejte Vás jistě několik desítek let starý trávník na zahradě s novým trávníkem. Nemá smysl se již více rozepisovat, ale šlo mne o to aby jste se alespoň zamyslel nad tím proč jsem to tak psal a také nechytal za slovíčka. Martin
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz