Co to je?



Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 216.160 (?)
18.6.2011 17:13

KArle, začal jste od konce. Na jakém substrátu máte trávník vysetý? Připravoval jste jej nějak, nebo se jedná o překátrovanou půdu z původního pozemku.

Skoro bych hádal, že se jedná o druhou možnost. Pletu se?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Stránky: 1,  2   
K.KAREL - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 105.25 (?), 18.6.2011 13:54, zobrazeno: 8351x
posečení se mi objevily v trávě takové trsy tvrdé suché trávy, co to je? zároveň mi trávník kakoby celý sesychá..byl na podzim i na jaře hustý zelený a ted tohle?..pro porovnání s čerstvě vysetým je to veliký rozdíl.,jinak osivo Gazon, sečeno vřetenovkou, závlaha puštěna obden na 15 min, hnojeno před měsícem -hnojivo Lovogreen, poradte, jak obnovit vzhled pěkného trávníku?jsem z toho docela neštastný..
co to je?
co to je?
takový byl..
takový byl..
nový výsev,rozdíl..
nový výsev,rozdíl..
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 191.184 (?), 18.6.2011 16:54
To je věčný problém "angličáků",protože u nás není taková vzdušná vlhkost jako v přímořských oblastech.Tím jak trávník sečete velmi nízko a často, vysychá zem.Těch 15 minut denně mu nestačí.Do našich krajin je tento typ údržby rostlinného krytu nevhodný.Ideální je nechat loučku narůst a sekat tak na deseti centimetrové strniště a posekanou trávu odklízet(né mulčovat!!).Pokud tam máte propustnou zem tak vůbec nechte trávu trochu narůst, aby si "odpočinula" a listy podržela vlhkost v zemi po delší dobu.Vykašlete se na ideálně zelený trávník bez pampelišky a sedmikrásky.Bude Vás stát údržba spoustu času a výsledek bude nejistý.Mnoho lidí ani neví jak luxusně vypadá udržovaný trávník s přirozeného rostlinného krytu.Nechte tam růst to co Vám tam roste a sekejte méně často.Pokud je delší období parných slunečních dní sekejte obvzlášť opatrně.Myslete na to, že jakmile to oholíte, zem ztratí stín a začne okamžitě vysychat.Pokud to rostlina nestihne, uhyne nedostatkem vlhkosti.Po letech, až bude drn dostatečně hustý, můžete si dovolit sekat extrémněji, ale pokud zasejete nový trávník, nechte ho chvíli žít.Jestliže chcete hnojit, tak stačí Cererit.Jednou za rok.Jen pro ty, kdo mulčují(neodklízejí posečenou trávu z plochy),není nutné hnojit dusíkatými hnojivy a pokud, tak opatrně.Hnojivem se dá také jednoduše trávník spálit.Pokud máte kvalitní zem, obsahuje dostatek živin k růstu trávy.Stačí i obyčejná drnovka.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 191.184 (?), 18.6.2011 16:58
Ještě dodám, že ty Smaragdy v pozadí Vám plot neudělají.Udržují si totiž stále kuželový tvar.Než se větvemi dotknout tak, aby skrz nebylo vidět, počkáte nějaký ten rok.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 216.160 (?), 18.6.2011 17:13

KArle, začal jste od konce. Na jakém substrátu máte trávník vysetý? Připravoval jste jej nějak, nebo se jedná o překátrovanou půdu z původního pozemku.

Skoro bych hádal, že se jedná o druhou možnost. Pletu se?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
K.KAREL - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (96) - 105.25 (?), 18.6.2011 17:54
Takle, přípravě jsme věnovali dost času a práce, ornice byla výškově srovnána, potom snížena o cca 6 cm a doplněna křemičitým pískem, následně promícháno rotavátorem, srovnáno,uvalcováno. Potom jsme dali cca 2cm do roviny travního substrátu a do toho zasetá tráva.. trávník je starý skoro rok, na foto je vidět zbytek čerstvě vysetého, ten je dělaný stejně ale je krásný zelený hustý..(vím je nový měsíc) jinak včera jsem to přejel drátkovým vertikulátorem a pořád vyhrabával koše suché trávy.. seču jednou týdně na výšku 4 cm vřetenovkou, co jsou to ty tvrdé trávy suché?-viz foto jsem trochu zklamaný a nevím co s tím..??? -víc zalévat.? -jinak hnojit?..
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.130 (?), 18.6.2011 20:57

Dobrý večer. Měl jsem souseda lufťáka a ten každý pátek, sobotu a neděli dopoledne kosil /frézoval/ těch 8 arů kolem chalupy. Sedmikrásky a jiný "plevel" ho přiváděl k šílenství. V zimě zase cíleně frézoval sníh až na holou zem. Nezavlažoval, protože zde hodně prší a 1 m sněhu je málo. Víte čeho dosáhl? Na konci léta měl na "okrasném" trávníku polopoušť. Za jeho plotem byla volně rostlá dvakrát ročně ručně kosená louka -  nádhera. Všechno to kvetlo a seno prostě balada.  Pane, dejte vašemu trávníku "na čas svobodu" a až se to pořádně zberchá potom můžete trávník holit. Příměs drobných kvítků váš trávník obohatí, bude pestřejší . Nepodléhejte davovému jevu. Zdeněk    

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 242.87 (?), 19.6.2011 18:08

Ja neviem či aj čítate príspevok, lebo odpovedáte trochu od veci. Dotyčného trápi suchá tráva, nie sedmikrásky..A ohľadom kosenia..Pokiaľ viem Gazon vyžaduje časté a nízke kosenie. Ja kosím na cca 2 cm cca každý druhý, tretí deň. Všetko OK. Občas suché miesto, ale sám sa pozbiera s toho.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 191.184 (?), 19.6.2011 20:01

Já žiji na vesnici celý život a mí předkové hospodařili na našich pozemcích už přes 200 let před námi (až na tu komunistickou zlodějskou pauzu).Sám mám živnost sam. hospodařící rolník.Pro mě jsou některé aktivity městských lidí a představ, které chtějí vtisknout přírodě úsměvné, bez urážky.Víte já bych řekl také, že ten trávník jen prostě usychá, ale těžko říci jen tak z těch fotek. To že si koupíte travní směs plnou kostřavy ještě neznamená, že Vám v pohodě vyklíčí a poté zdárně poroste.Záleží jakou máte zem, zda vyhovuje travinám, které ve směsi jsou.Když se projdete po pravidelně kosených a nehnojených lukách, můžete podle travin poznat kde je živná zem, kde je vlhko, kde je nižší pH půdy, kde je naopak sucho, atd. Například velmi známý Kakost neporoste na místech, kde není dostatek živin, jestli mi rozumíte.Ocůny, Křivatce neuvidíte na suchých místech, atd..Udivuje mne kolik času, energie a peněz jsou schopni někteří lidé dát tomu, aby jejich trávník vypadal jako umělý zelený koberec s chlupem 3 cm. K nám přijedou na víkend chalupáři z Prahy a pán celé ty dva dny seká a seká kolem baráku trávník malou sekačkou. Já bych se na to vykašlal. :D Ale on si asi u toho odpočine. Sesekat, kde se chodí.To ano, ale sekat malou sekačkou nějaké plochy... Posekat a sklidit a je to.Pak otavu a nebo pak ještě druhé seno případně a je podzim. :)  Ale pokud to někoho baví stále sekat, já to nikomu neberu.To jen můj pohled vidláka. :)))

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.150 (?), 19.6.2011 21:04

Dobrý večer. Svým příspěvkem jsem chtěl jenom naznačit, že mnoho lidí přehání péči o trávník. Pečují o něj tak vehementně, že chudák pod tíhou různých postřiků a noži sekačky prostě zajde. Klasika  - měští lufťáci, kteří budou hrčet a hrčet na nových super sekačkách. V neděli odpoledne sednou do svých "plechovek" a ujedou do města. Přitom stačí vzít kosu a daný trávník 4 - 6 krát za léto pokosit. Přestanou je bolet záda a udělají něco kladného pro sebe a svůj trávník. Jak jednoduché. Zde je patrné jak jsou lidské mozky zmasírované reklamou. Zdeněk

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.150 (?), 19.6.2011 21:14

Dobrý večer. To musí mít vaší sousedi opravdu radost, když jim každý druhý až třetí den hrčíte sekačkou. Pokládám to za dost velkou bezohlednost vůči sousedům. Zdeněk 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika