Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Měl bych jeden aktuální dotaz: v cca 2 měsíce starém trávníku se mi postupně začínají objevovat "žlutá místa", kde tráva žloutne od konečků směrem dolů.

Před 3 týdny se tato místa začala tvořit podél terasy z betonové dlažby, dával jsem to za vinu tedy betonu. Jelikož se ale tyto fleky začínají tvořit i u plastových "skrytých" obrubníků a i na několika místech v ploše, o vysychání půdy kvůli savosti betonu se tedy nejdená. Navíc je podzim, půda stále vlhká a nejpostiženější místo je u domu ve stínu na severní straně.

Před 5 týdny jsem provedl hnojení krátkodobým hnojivem Agromix P (NPK 8-34-20), po kterém jsem žádný viditelný efekt nezaznamenal a ani příliš neočekával, tráva vypadala zdravě a zdravě vypadá doposud, tedy až na žlutá místa. Hnojivo tedy do souvislosti se žlutými fleky nedávám.

Dnes jsem provedl poslední hnojení - Grass Care (6-3-20) - granulace je úžasná (bohužel dost problém s aplikací i v menším větru, bezvětří jsme neměli už hodně dlouho:), barva taky, jenom při aplikaci není absolutně vidět v trávníku. Sekáno gardenou 400C cca 2x týdně. Kupodivu tráva rostla až doteď.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika