Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nevýhodou ploch dotčených stavbou je skutečnost, že pokud nebyla ornice/drnovka před zahájením výkopových prací shrnuta stranou, tak máte plochu dosti různorodou. Budou místa úživná s púvodním drnem, neúživná s převrstvením spodní jalovinou a místa s ovlivněným pH (u míchačky, u výtahu, tam kde se vyplachovala kolečka a mylo stavební nářadí).

Obecně nejlepší postup je vytřídit zbytky skládek písku a štěrku stranou na plochu, kde bude nejspíš dvorek/terasa tvořená zámkovou dlažbou. Na zbytku pozemku sejmout vrchních 10-15 cm a promíchat na jednu kupu. Přimíchat dovezený kompost nebo kvalitnější ornici. Promíchanou směs rozprostřít a nechat dva týdny ležet k vyklíčení plevelů. Po dešti se objeví případné nerovnosti - takže dorovnat. Vybrat kamení. Projet rotavátorem 2× do kříže a případně dovybírat kamení. Nyní by už na pozemku měla být horní vrtva stejná v celé ploše, protože předtím se vše promíchalo na jedné kupě. Zasít trávu osivem smíchaným s pískem (1 díl osiva 3 díly písku). Utužit válcem nebo šlapáky a zalít. Udělat opatření proti vyzobání semínek ptactvem (např položit stínovku či netex na 10 dní).

SfK

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika