Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud nenaleznete jíl, tak to nemusí být v pořádku. Nalézt jíl v hloubce do cca 30 cm je spíše vyjímečné. Čistý jíl se většinou nalézá až v daleko větší hloubce. Nejlepší na určení typu půdy je buď zkušený zahrádkář nebo rozbor, to druhé asi dělat nebudete. Laicky stačí když vykopete trochu hlíny a pokud bude hodně mazlavá, půjde z ní snadno udělat koule co se nebude sama drolit tak máte spíše těžkou půdu. Pokud bude půda lehká kyprá a nebude moc držet pohromadě nebo se z ní vyrobená koule bude lehce drolit, tak je půda spíše hliná a písčito hlinitá. Půda by neměla být při zkoušení zcela mokrá, jílovitá hodně drží pohromadě a když vyschne tak je tvrdá.

Vhodné osivo, to je otázka. Při Vaší zátěži bych doporučil směs kde je zastoupená Kostřava, Jílek a trochu lipnice luční. V poměru orientačně cca 45 / 35 a 20 % Určitě bych kupoval směs od kvalitního výrobce, šlechtitelské stanice, já mám např. rád směsi z Větrovské stanice, kde mají velice slušný výběr a špičkovou kvalitu. Můj tip pro Vás např. rekreační směs VV- 4/4 či VV-6/1. Vyvaroval bych se levným hobby směsím z marketů.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika