Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

S křemičitým pískem na Slovensku Vám asi moc nepomohu, znám pár trávníkářů ze Slovenska a též měli problém s jeho dostupností. Obecně, nemusí to být za každou cenu čistý křemičitý, byť je nejlepší. Důležité je, aby měl frakci kolem 1 mm, když to bude obyč. písek 0 - 1 mm a nebude to prach, budou tam ostřejší částice tak lze použít také. On ten podíl jílovité složky je dnes i v nekřemičitých píscích obecně docela malý a když není nic jiného tak lze použít o obyč písek. Co nedoporučuji je písek frakce vyšší jak 2 mm. Použitelný je např. i jemný říční písek frakce do 2 mm, bohužel vysoce nedostatkové zboží.Zkuste zavolat na místní golfová hřiště co používají oni, třeba budou ochotní Vám i něco málo prodat.

Daleko důležitější je správná aerifiakce, postup a příprava. Písek by měl být co jevíce suchý. Trávník vyčistěný od plsti, nízko posekaný. Písek, čím více suchý tím více jej dostanete do děr. Problém je ten, že mokrý písek díru zalepí a i když později proschne tak se tam toho již moc nedostane. Nově mám duté hroty o průměru 21 mm, používám zde mix písku a 5 % biovinu. Pískování do 21 mm děr je hračka. Funguje to i s "vlhčím" pískem.

Pokud máte nějaké jiné dotazy tak mne klidně pošlete soukromou zprávu, máte registraci tak je to možné. Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika