Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, díky za povzbudivá slova Martine.

K té zálivce, je to podobné jako i u ostatních úkonů při péči o trávník - nesystematičnost, dle aktuálního času. Zaléval jsem spíše na základě pocitu že je tomu třeba pomoci, když byla sucha. Používal jsem běžnou hadici s rozprašováním. Poslední dobou používám dešťovou vodu a zavlažuji konví, když dojde dešťovka, tak z vodovodu hadicí.

Až poslední dobou se dozvídám o správných postupech tady na tomto fóru, takže bych to rád změnil. Mám tedy v plánu zavlažovat intenzivněji v intervalech cca 4 dní - alespoň tak jsem to pochopil, že je to rozumnější než každý den menším množstvím.

Pokud se bude dařit a práce bude mít své výsledky, rád bych našel nějaké "konečné" řešení ohledně sekačky na trávu - pořád mě drží myšlenka, že by mohla stačit nějaká malá a šikovná ruční vřetenovka.

Když jsem pořizoval rotační sekačku, tak jsem neměl o sekání ani šajnu, ani mě nenapadlo že bych se o to měl víc zajímat, takže jsem používal způsob mulčování a trávu nechával na trávníku v domění, že je to dobře..

Ta zmiňovaná Hecht je příliš široká těžká, špatně se s ní manipuluje u krajů, takže se domnívám, že nějaká drobnější by byla pro mé účely lepší - pokud byste v tomto směru měl nějaký tip - osobní zkušenost budu rád. (Uvažoval jsem že klidně vezmu zbrusu novou Hecht 5030 kterou budu opečovávat) Bude například pro kvalitu rozhodující i počet nožů na vřeteni? Liší se ruční vřetenovky mezi sebou hodně? Princip je vpodstatě stejný, nejdůležitější je seřízení a pak možná zpřevodování, aby mělo vřeteno plynulý a dostatečně rychlý pohyb při střihu (setrvačnost, odolnost, nastavení výšky střihu..) Trochu jsem odbočil, ale připadá mi to lepší než psát zase v jiném vlákně.

edit: ještě bych dodal že po zběžném procházení nabídkami ručních vřetenovek se mi celkem zamlouvá možnost Gardeny - takže pokud by mě někdo fundovaně neodradil, tak bych šel asi tímto směrem - vzhledem k 70-80mm2 pozemku bych volil šíři kolem 30cm max 40, ale raději míň ať se tím dá dobře manipulovat...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika