Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

pokud se bude jednat o standartní relativně rychle rozpustné trávníkové hnojivo tak zda jej necháte na povrchu nebo lehce zapravíte je dle mne prakticky jedno. Toto hnojivo se Vám rozpustí zálivkou za týden i dříve, tedy vodou se živiny stejně dostanou do půdy a již nebude hrozit možné popálení nově klíčí trávy od hnojiva. Spíše, pokud by bylo moc hluboko tak jeho účinky budou naopak minimální. Účinky hmojiva budou dle výrobce a typu od cca 14 dní do 2 měsíců. Z tohoto důvodu + co je běžně dostupné na trhu bych jej aplikoval až v době osevu. Spíše bych řešil otázku co tam dám za hnojivo (ideálně by mělo být dlouho působící) a jaké má mít složení tedy poměr NPK. Dle mne bude lepší, když bude mít vyšší poměr draslíku a fosforu (posílení kořenového systému, lepší zakořenění). V počátku je důležitější než růst tvorba kořenů, osivo navíc klíčí nerovnoměrně (podle travního druhu) a je potřeba aby vyklíčili i pomaleji klíčící druhy. Tedy, silné hlavně dusíkaté hnojivo v tomto případě moc nedoporučuji. Klidně bych v tuto dobu použil podzimní hnojivo nebo jej v poměru 3/2 namíchal s letním. Píšete o startovacím hnojivu, co přesně tím (typ, výrobce) máte na mysli?

Spec. hnojiva na zakládání trávníků má např. Agro a to Garden Boom - Pre-seed

Pokud by jste měl k dispozici hnojivo, které se bude opravdu velice pomalu uvolňovat, tak bych jej lehounce zapravil do půdy a pak osel.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika