Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

osobně bych s doséváním ještě chvilku počkal, je pořád hodně studená půda a osivo bude klíčit hodně pomalu. Pokud chcete aplikovat dolomitický vápenec na povrch (osobně s tím nemám moc dobré zkušenosti) rozpouští se hrozně dlouho, tedy i z toho důvodu bych oséval až po rozpuštění vápence do půdy. S mechem se dá bojovat i jinak, existují přímo přípravky na to určené. Také doporučuji po vertikutaci pohnojit ať má trávník sílu na obnovu. Dnes existují i hnojiva s účinky proti mechu, považuji to spíše za marketingový produkt, ale pokud to použijete tak s tím nic nezkazíte.

Zvolil bych následující postup, vertikutace, hnojení + např. vápenec na snížení kyselosti, ale nebude to stačit, poté podle stavu rozpuštění vápence a teplot, osetí + pocukrovat substrátem s pískem.

Možná bych vertikutaci rozdělil na dvě fáze (podle stavu trávníku), v první fázi bych bojoval s mechem atd, pohnojil a aplikoval něco proti mechu v druhé fázi za cca 14 dní opět projel vertikutátorem + dosel.  V mezidobí se Vám rozpustí hnojivo, vápenec atd., poté opět lehce proříznete půdu dosejete a posypete substrátem + uválcujete. Trávník bude mít již sílu z hnojiva, půda bude snad teplejší a nové osivo bude lépe klíčit.  Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika