Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

nejdříve poprosil o doplnění : Jakou máte půdu?, Zkuste změřit její PH zda není kyselá, světová strana. Jak je trávník starý?

dle fota vidím problém ve více faktorech. Trávník není v dobré kondici, je řídký, zahnívá a celkově bude asi trpět nedostatkem živin. Holá místa se pak začínají zaplňovat jak je vidět z fota z plochy i mechy a samozřejmě mohu tam začít růst řasy apod. Jsou dvě cesty, 1) chemická, která však odstraní jen možná tento důsledek, ale nevyřeší přícinu. Dle mne je potřeba to vzít z gruntu. Může se stá, že za čas tam bude více mechu a jiného co tam nechcete než té trávy.  Tedy lehce narušit povrch půdy, přidat křemičitý písek ať může lépe ke kořenům vzduch, pohnojit vhodným podzimním hnojivem, např. velice vhodné, které ve větší dávce funguje i proti mechu je hnojivo Pure Autumn, jedná se o dlouhodobé organominerální hnojivo. Na jaře bych provedl lehké prokypření znovu a dosel. Pak jen pravidlená péče a hnojení. Pokud to ošetříte chemicky proti mechům a řasám tak se nic nestane, ale dlouhodobě to není řešení a jen budete vyhazovat peníze za chemii, ale stav trávníku se prakticky nezlepší. Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika