Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

pokud mohu něco doporučit tak se obraťe na šlechtitelskou statnici Větrov, společnost Oseva UNI, která produkuje profesionální travní směsi pro opravdu široké spektrum použití a to již desítky let, co do kvality a také čistoty směsí nemají dle mne konkurenci, cenově budete mile překvapen. Tuto značku nekoupíte v běžné obchodní síti, jejich směsi se používají na opravdu profi úrovni. Směs Vám pošlou na dobírku i v malém balení. Trávníky jsou mé hoby a když jsem zakládal trávník tak jsem tomu věnoval maximální energii a řešil to s našimi předními trávníkáři. Barenberg je dobrá značka po Oseva Uni dle mne další z vhodných, cenově je však český výrobce jinde, navíc mají daleko širší nabídku.

Z jejich nabídky bych Vám asi doporučil jejich VV- 4/1 nebo 6/1 luxusní rekreační směs, která má snížený obsah jílku vytrvalého a pokud se budete o něj dobře starat tak bude velice hustý a pěkný na pohled a současně také něco vydrží. Ono totiž při správné péči a vhodné půdě může i opravdu luxusní směs bez jílku fungovat velice dobře. Většina hřišťových a univerzálních směsí apod. je defacto o vysokém podílu jílku vytrvalého, který však má tendence vytlačovat ony "okrasné" druhy kostřav a lipnic a také má tendence vytvářet trsy. Samozřejmě záleží na odrůdě.

Nicméně není to jen o směsi, ale především o tom do jaké půdy budete ten trávník zakládat. Tráva potřebuje vzduch, vodu a živiny. Na jílovité půdě to nikdy dobré nebude. Vzduch dodá písek, rašelina či kompost.

Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika