Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak se téměř po 2 měsících vracím k tomuto příspěvku, který jsem založil. Mám nějaké poznatky a zkušenosti, tak se bych se rád s nimi podělil.

Tak předně, ona vyfocená tráva je skutečně jílek vytrvalý, tedy druh trávy, který se vyskytuje ve většině travních směsí. Potvrdil mi to jeden zahradník. Zároveň mi poradil, ať pohnojím a sekám na trochu větší výšku. A co se nestalo - obrat byl zejména po pohnojení viditelný do několika dnů. Ty dlouhé suché stvoly časem nějak zmizely v pěkné zelené trávě, oproti situaci v okamžiku zakládání tohoto vlákna to je nádhera.

Proto si myslím, že problematický stav, který jsem popsal v úvodním příspěvku byl spíše důsledkem nedostatečné výživy. Myslím, že rady (a určitě byly dobře míněné a díky za ně) na štetečkování roundupem apod. nejsou v tomto konkrétním případě na místě. Sice jednorázově zmizí negativní vizuální dojem, ale jelikož se neodstraní příčina, je to řešení dočasné. Takže moje rada zní: řádné pohnojit a pak udržovat pravidelný přísun živin (hnojiva) v závislosti na konkrétních podmínkách a složení hnojiva.

Roundup může pomoci na např. lipnici roční či jinou "neušlechtilou" trávu, ale to není tento případ.

Díky všem za pomoc a přeju hodně štěstí.

PaKo

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika