Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám stejný problém. Ne tchyni, ale drůbež: volně pobíhající slepice a kachny. Když svoje rostliny neoplotím, zničí v podstatě všechno. Buď rozhrabou nebo ozobají.

Králičí pletivo je samozřejmě možná varianta, ale je hrozně nestabilní (měkké slabé dráty). Použil jsem poplastované svařované pletivo Executive plus a u jedné zahrady poplastovanou svařovanou plotovou síť Top 70. Je to ze solidního materiálu (hlavně to první) a stojí do značné míry samo - sloupky mohou být daleko od sebe. Dá se z toho udělat i samonosné ochranné kolo kolem stromku nebo květináče. Vyrábí se od 60 cm, ale doporučil bych alespoň metrové - slepice mi v klidu skáčou na kompost a ten má ohrazení asi tak těch 60. Nechal jsem si poslat z Ploty Vamberk - Wire Metal (e-pletivo. cz). Je to nákladnější, ale myslím, že užitná hodnota a trvanlivost za to stojí.

U zeleninové zahrady to používám jako dočasné oplocení, protože se tam oře traktorem. Na jaře zatluču železné trubky (staré lešeňové a vodovodní), rozvinu plot, na podzim zase lehce smotám, uložím do kůlny a tak pořád dokola.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika