Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Problémem může být třeba dřevomorka, která si dokáže sama vlhkost "vyrobit" rozkladem dřevní hmoty. I po vysušení její spory přežívají desítky let a čekají na sebemenší příležitost. Bál bych se si jí zanést do domu. Pokud máte např, trámové(dřevěné) stropy a hrozí napadení, je v podstatě jediná cesta nahradit veškěré dřevěné konstrukce železnými traverzami. K tomu ovšem máte ještě naštěstí daleko.

Na chemii bych příliš nespoléhal. Po tolika letech nepronikne do takové hloubky, růst houby jistě omezí ale neodstraní. Pokud nechcete nábytek spálit tak zejména doporučuji zvednout nad zem aby dřevo větralo. Občasný déšť v zásadě neškodí ale zastřešení je lepší. Po natření nějakým fungicidním prostředkem doporučuji v min. 3-letých intervalech natírat fermeží. Každopádně zvednout dřevo min. 10 cm nad hlínu a podložit nesavým materiálem (žulový kámen, nikoli cihla nebo pískovec). Případně vyštěrkovat podloží aby tam nerostla tráva a nedržela se voda.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika