No to s tebvou nemohu souhlasit 150pulců nic moc nevyřší ale pokud tam doneseš tak 2-3hromádky vajíček od rybníka tak tam máš pulců hodně a pak ti to vyčistí ale 150pulců nic moc neřeší tosem si tak myslel ale ryby to uklidili během 3hodin
Gratuluji! Já se bohužel pokouším již podruhé dopiplat pulce (nevím jakých rodičů) a né úspěšně. Jsou sezbíraní z vysichající louže.Nic podrobnějšího se mi nepodařilo o chovu pulců zjistit. Tedy dotaz: jak se o ně v podmínkách typu akvárko starat??Asi nechtějí příliš čistou vodu, když mají rádi řasy.Dávám je na sluníčko a krmím je žloudkem, zeleným salátem a nějakým granulátovým krmivem pro vodní želvy.Tak uvidím.Jsou velcí asi 4 mm bez ocásku a černé barvy.Děkuji za info.Jana
Stejně jak tu už někdo píše, jsme se domluvili s majitelem rybníka a přinesli si od něj vědro pulců. Následně se k nám každý rok žáby na páření vrací. V rybníku máme ale dravé ryby, pstruhy a nevím jak se ten zbytek jmenuje a většinu jich sežerou než jsou z nich žabky Další nebezpečí na ně číhá v podobě našich dvou koček a dvou psů. Doufám, že se objeví i letos ještě nějaká ropucha - že mi je všechny nezlikvidovali Mám velkou zahradu a žáby, užovky a spol. jsou tu vítány. Psiskám už jsem to několikrát nad mrtvým skokanem taky vysvětlovala
To jak pán popisuje - že mu tam samečci řádí jako pominutí - toho jsem si ještě nevšimnula. Musím to líp sledovat, jestli se tam taky nedějou nějaké nekalosti
No to s tebvou nemohu souhlasit 150pulců nic moc nevyřší ale pokud tam doneseš tak 2-3hromádky vajíček od rybníka tak tam máš pulců hodně a pak ti to vyčistí ale 150pulců nic moc neřeší tosem si tak myslel ale ryby to uklidili během 3hodin
Mám v jezírku pulce skokanů i ropuch a folii zcela očistí od řas.Je jich asi 200.Jezírko asi 500l.Samozřejmě ale také vyprodukují nějaký odpad, takže po jejich přeměmě v žáby řasy opět vesele rostou.Z většího jezírka (4000l)jsem musel pulce přestěhovat, neboť byli vítanou pochoutkou ryb (karas, jesen).
môže mi niekto poradiť ako pochytať skoksany zelené, ktoré sa nechcú odsťahovať z jazierka a v noci robia strašný rámus? jazierku sa darí, ale v noci sa nedá spať