Dobrý den, potřebuji poradit jak odehnat velkého ptáka od jezírka. Dnes jsem zahlídl černobílého ptáka s červenýma nohama a červeným zobákem jak sedí u jezírka a loví ryby. Bohužel než jsem ho stačil odehnat vylovil mi skoro všechny... nemáte nekdo nejakou radu jak na něj???
Tak pokud už slovil skoro všechny tak je asi zbytečné mu nějak bránit až tam nebude nic tak už nepřiletí.
A teď trochu vážně myslím že byl pomohla síť přes jezírko, když zjistí že se do něj nedostane tak po nějakém čase odletí a nemusl by se vracet, nebo zkuste udělat něco co by ho plašilo a čeho by se bál.
Dle Vašeho popisu by mohlo jít o čápa černého. Mít tohoto pána za návštěvníka svého jezírka, jásal bych a snažil se to nafotit. Drtivá většina lidí u nás tohoto ptáka mimo web nikdy neuvidí, Ryby se dají dosadit. speciální plašidla neudou třeba, pokud není nemocný, je velmi plachý.
Čápa černého jsem u jezírka onehdá měla, jásala jsem a fotila Bohužel u lovu jsem ho nechytla, neb je opravdu velmi plachý a jak se pohnula větrem záclona - byl fuč. Chtěla jsem vidět, jestli ,,sezobne" nějakého z těch našich 40cm pstruhů (jinak budem čekat, až umřou stářím )
Upřímě řečeno mít v jezírku osádku drahých a krásných ryb tak i přesto že se jedná o velmi krásného a vzácného prátaka tak bych radostí určitě nejásal pokud by mi osádku zlikvidoval. Pokud by to byly naše obyčejné i když barevné čudly bylo by to příjemné zpestření.
Ja mám jazero o rozmeroch 20x20 m s jednoročnými a dvojročnými pstruhmi. Minulej jeseni som tam mal kormorány, na jar rybárika a teraz v lete volavky. Je možné natiahnúť sieť ponad jazierko, ale pokiaľ jazierko máte aj pre potechu, tak to nie je ono. Ja mám ponad jazierko natiahnuté lanko, a na ňom mám pozavesované šuštiace a trblietavé veci. Na väčšie vtáky to funguje.