Ahoj všem, chtěl bych požádat o radu a názory k problému s rybama. Do asi 120 m3 koupacího jezírka jsem dal na jaře dva pstruhy (duhové), nějaký čas se zdálo vše ok. Pak ale začal jeden pstruh napadat druhýho, neustále ho zaháněl na mělčinu a do hloubku ho vůbec nepouštěl. Útoky vyvrcholily tím, že ten slabší byl buď poraněnej nebo nemocnej tak, že se točil na místě, otáčel se břichem a byl úplně dezorijentovanej, tak jsem ho vylovil a dorazil, aby se netrápil. Zdálo se mi, že mu chyběla jedna prsní ploutev a taky jedno oko se zdálo trochu zakalené, ale nevím, jestli to nebylo až po ráně kamenem do hlavy, když jsem ho zabil... Jeden rybář mi radil, že jsem tam těch pstruhů měl dát víc, že se napadali právě proto, že byli jen dva. Může na tom něco být? Pstruhy jsem nekrmil, zdá se mi, že různé potravy je v takhle velkém jezírku dost. (hmyz) Tak nevím, co mám teď dělat, nechat tam jen jednoho pstruha? Přidat další? Nebo přežily by u něj nějaké jiné rybky a v jakém množství? (třeba několik karasů?)
(hloubka jezírka max 160 cm, břehy osázené, voda průzračná, filtrace Oasa + kaskádový potůček)
Díky za rady!