Jezírkový vysavač - prosím poradte



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8   
   
host - 232.107 (?) 
18.9.2012 8:14

Mám od oase 4-ku a můžu říct, že jsem čekal trochu lepší stroj, za ty peníze. Když stojím u jezírka a mám sací hadici napojeno na trubky ve výšce cca 80 cm nad hladinou a vysávám, tak při púřepnutí komory ve vysavači se voda v hadici úplně zastaví a když hadici trochu zvednu výš, tak se dokonce trošku vody vrátí do jezírka. Takže o kontinuálním provozu se nedá moc mluvit. Ve srovnání s jednokomorovým vysavačem je to nebe a dudy, to je pravda, ale kontinuální provoz to teda nemá.

Navíc s připojenou odtokovou hadicí na rovné ploše se občas vysavač zahltí a musí se na chvíli vypnout. Takže jediná možnost je vysávat bez výtokové hadice, což, dělám, protože nemám v jezírku štěrk a trocha řas a mrtvých žížal trávníku nevadí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
      
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 18.9.2012 8:47

Ten stav, co popisujete, není normální a správný. Nenasátí druhé komory (a nebo jen velmi slabý tah) je obyvkle způsoben nějakým špatně dosedlým těsněním nebo poškozenou či opotřebovanou vstupní nebo výstupní klapkou. Zkuste znovu vše zkontrolovat, a pokud nepochodíte, zkuste se domluvit s prodejcem na servisu (vzhledem k tomu, že se jedná o model P4, předpokládám že záručním)
Odtoková hadice musí být vždy volná, nesmí se v ní držet voda ani nečistoty. Vysavač veškerý svůj výkon věnuje na sání, voda už z něj jen volně vytéká. To není závada, ale provozní vlastnost stroje

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
exn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 247.249 (?), 18.9.2012 18:54

Vyjměte redukci mezi vysavačem a hadicí, na které jsou uchyceny škrtící gumové uzávěry (pootočením proti šipce a vyjmutím z těla vysavače) a zkontrolujte, zda guma zcela volně dosedá po celém obvodu k plastové"přírubě". Osobně jsem se setkal, že právě jedna škrtící guma byla špatně přišroubována a při sátí zcela nedolehla k přírubě (lehce se opřela o protilehlou stěnu), což vedlo ke ztrátě tlaku. Nedávno jsem takhle vysavač sešteloval známému, poté to chodí jak z praku. Pokud jsem to nenapsal zcela srozumitelně, tak se ozvětě, zkusím to vyfotit, nebo sehnat na netu obrázek, do kterého bych dokreslil, "vo co go".

Jinak buďte rád, že máte vysavač aspoň v rovině s jezírkem, pokud by jste měl jezírko utopené pod úrovní terénu, tak by jste měl smůlu. Tohle je bohužel velká nevýhoda Pondovaců.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
exn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 247.249 (?), 18.9.2012 18:57

tak jsem na netu našel ještě obrázek, jedná se o tu pravou klapku, která pokud není správně přišroubovaná, může se "opřít" o spodek příruby levé klapky, pokud tedy zcela přesně nedosedne, nevznikne sací podtlak...


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 4.7 (?), 19.9.2012 7:45

Prehanate, ak nie je jazierko v nejakej rokline, tak to nie je problem. Odtok z vysavaca musi ist dole kopcom, aspon minimalnym. Staci vysavac polozit na nieco radove 30 cm vysoke a na akej takej rovine vytvorite urcity spad pre odtok, resp. vhodny teren niekde najdete. Samozrejme, ak je spad smerom do jazierka najblizsich 5 m okolo, tak to moze byt problem. Ale taketo jazierko je zle riesene z hladiska aj znecistenia privalovym dazdom.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 19.9.2012 9:44

Ten obrázek, co jste sem dal, je koncovka od modelu Pondovac 3, která se od verze Pondovacu 4 mírně liší. Jelikož 4-ka má vyšší výkon, některé gumové části jsou trochu zesílené.
Gumová těsnění musí být nepoškozená, a musí správně doléhat. Problém můžete mít i ve výpustní klapce dole na stroji - může být nějak hnutá. Zkontrolujte i tu. Pokud závadu nenajdete, zajeďte ke svému prodejci na servis .
Přikládám fotky
 






Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 19.34 (?), 27.9.2012 21:08

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zda všichni co vlastníte jakýkoliv jezírkoý vysavač, vždy "vysávanou vodu a kal" vypouštíte mimo jejzírko (lépe řečeno mimo filtraci. Napadla mě totiž myšlenka vracet všechnu takto vysávanou vodu zpět do jezírka přes filtraci. Samozřejmě pouze v případě že dno není zanešené velkým možtvním kalu.

Se svojí Gardenou 2000 jem max. spokojený, až na jednu věc, a to je právě to, že si díky krátké vypouštěcí hadici dělám "bordel" na trávníku poblíž jezírka.

Další důvod, proč se na toto ptám je to, že zrovna předělávám kompletně filtraci (a taky jsem vyhodil veškerý kačírek ze dna, který mi znemožňoval odvod sedlých nešistot přes gulu), tak když už jsu v tom, tak že bych si třeba připravil nějaký trn nebo rouru, na kterou bych pak během čištění vysavač napojil a vodu z vysavače takříkajíc "přefiltroval".

Díky za vaše názory. Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 1.10.2012 9:05

Ten kal, co s vysavače vytéká, podle mého nemá smysl nějak čistit. Jednodušší a levnější je dopustit vysátou vodu novou čistou. Zkoušeli jsme nějak filtrovat vodu z vysavče přes komorové filtry - 4 komory systému Proficlear - a filtr jsme ucpali během 10 minut vysávání tak,  že z něj tekla dost špinavá voda, podobná té nasávané.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 4.7 (?), 1.10.2012 14:58

Ja odsavam dno, to najhlbsie mimo jazierka a cez filtracnu sietku. Kal ten najjemnejsi to nezachyti, ale chyti to aj pomerne jemnu chumacikovitu riasu. Potom povysavam aj vyssie miesta, ale cez sietku vraciam vodu do jazierka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 1.10.2012 16:35

Právě, a otázka je, jestli Vám stojí za to dopouštět čistou vodu místo té znečištěné, nebo jemný kal z jednoho místa v jezírku odsát a kus dál ho vrátit zpátky...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika