Není třeba být nervózní. Nerezových sít různých hrubostí je na trhu nepřeberné množství. Prakticky každý výrobce bubnových filtrů dělá síta z nerezu (netvrdím, že všichni), takže si myslím, že i do budoucna z hlediska případné výměny síta můžete zůstat zcela v klidu. Jediné, co by mohl být potenciální problém jsou ty plastové nosné rámečky, které vidím ve filtru, který jste objednal (něco podobného má i Oase).
Já tento problém nemám, protože mám celistvé nerezové síto položené na vnitřní konstrukci bubnu a po obvodu sepnuté velkou nerezovou sponou. Takže případná výměna síta bude velmi jednoduchá.
Je třeba poznamenat, že kdo ještě nedržel v ruce nerezové síto např. 60micro v ruce, bude velmi překvapen jemností výrobku. Zřejmě proto jsou síta vyrobena z nerezu. Plastová by pro danou jemnost měla asi menší mechanickou odolnost (můj pocit, nemám ničím podloženo). Přece jenom mechanického znečistění je v průběhu sezony v bubnu neskutečné množství a nerez to u mě zatím zvládád bez problémů.
Co se týká případného zanesení vodním kamenem, zřejmě k němu dříve, nebo později dojde. Ale sundat síto, namočit do ředěného roztoku kys. solné nebude problém (spíše použiju neředěný ocet, protože s ním mám velmi dobrou zkušenost, je levný, bezpečný a funkční). O případnou reakci nerezu a kyseliny se neobávám. Samozřejmě není nerez, jako nerez, ale tipnul bych si, že min. 10 let nebudu muset o novém sítu uvažovat. Ale uvidíme.
Až budete mít buben v plném provozu, budete blahořečit den, kdy jste jej objednal. Klidně si to za pár měsíců řekneme