Filtrační komplet pro 10 000 l

host - 55.237 (?)
17.2.2009 20:45

Díky, přesně proto jsem založil toto téma.Chtěl jsem konkrétní typy, vyzkoušené výrobky pro jezírko 10000l.Dík Radek

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 55.237 (?), 29.10.2008 20:56, zobrazeno: 7698x

Našel jsem na tomto foru hodně rad, zkušeností ohledně jezírek.Zkuste někdo ve zkratce napsat, jaká filtrační sestava opravdu bez problémů funguje.Myslím sestavu na 10 000l, v polostínu a bez KOI.Na jaře chci začít budovat a nechce se mi koupit ani nic levného nebo drahého.Raději cenový střed, hlavně aby výsledek stál za to.Dík Radek

host - 187.62 (?), 30.10.2008 11:01

zkuste nějakého prodejce, co vám doporučí, po pravdě řečeno, pokud tam nejsou KOI tak nemusí být filtrace až tak úžasná, při dobrém osázení nádrže možná není potřeba vůbec...

Pokud neplánujete ryby vůbec, tak bych se možná nebál zkusit to uplně bez filtrace a v případě, že voda zezelená nebo něco podobného tam hodit hypermangan...

host - 129.14 (?), 15.2.2009 23:03

ja by som odporucil aspon nejaky filter. Aj ked sme namali ryby v jazere, voda zelenala.

skuste popozerat net, stacil by aj lacnejsi set

host - 55.237 (?), 16.2.2009 20:33

Díky, myslel jsem, že mi poradíte konkrétní typ filtru, typ čerpadla, sílu UV lampy.Dík Radek

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 17.2.2009 8:47

Čerpadlo vybírejte takové, které otočí objem Vaší nádrže tak dejme tomu každou 3-4 hodinu, pokud chcete používat skimmer, a zároveň odsávat dno, bude tato hodnota nižší - čerpadlo by mohlo být o něco silnější.  Filtr vybírejte buď podle toho, jaký výrobce udává průtok pro optimální funkci filtru - a vyberte ji podle toho, jaké čerpadlo použijete. Udané hodnoty na krabicích jsou obyvkle velmi optimistické - obvykle vyjadřují schopnost filtru vyčistit nezarybněnou vodu - takže ve Vašem případě je dělte alespoň dvěma, aby jste získal reálnou hodnotu výkonu filtru ve Vaší nádrži. Co se UV lampy týče, nechte si poradit od prodejce, pokud budete mít dostatečně silný filtr, v nádrži bez KOI by to mohlo jít i bez ní. Pokud se pro ní rozhodnote, neberte výkony 9W apod.
Ideální je v tomto případě osobní reference, najděte známého, kterému na zahradě už něco takového běží - to je k nezaplacení.
A pokud mohu doporučit, nevolte řešení tlakového filtru

host - 55.237 (?), 17.2.2009 20:45

Díky, přesně proto jsem založil toto téma.Chtěl jsem konkrétní typy, vyzkoušené výrobky pro jezírko 10000l.Dík Radek

host - 106.214 (?), 6.3.2009 18:23

Pane Martine měl bych dotaz ohledně zmiňovaného tlakového filtru, proč ho nedoporučit. Začínám budovat jezírko kolem 12 m3 a přemýšlel jsem o výrobě takového filtru z plastového sudu.Děkuji za odpověď Pavel 

host - 47.182 (?), 6.3.2009 18:37

já mám pocit, že to byla narážka na takové ty filtry jako prodává sera a pod. malá nádoba kolem 20 l naplněná molitanem nebo něco takového...

Pokud plánujete dělat filtr sám, tak to odhaduji na nějakou variaci bead filteru (písek?) a ten bude určitě lepší než komerční tlakové filtry.

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 9.3.2009 8:51

Tlaková řešení obyvkle svým zákazníkům vymlouvám z více důvodů, těmi hlavními ve zkratce jsou realtivně malý výkon oproti jiným řešením, se zašpiněním vzůstající odpor filtračního media, směšné výkony uV lamp, obvykle integrovaných univtř filtru,  velká ztráty výkonu čerpadel. Abych je jenom nehaněl - někdy výhoda umístění filtru nezávisle na výšce hladiny jezírka (zapuštění do země vedle nádrže) je k nezaplacení, zvláště u hotových nádrží. Je také velmi snadno čistitelný, z mého pohledu ale příliš komplikovaný. Berte to jako subjektiivní názor, u jiného prodejce Vám tyhle typy mohou být do nebes vychváleny, záleží na osobní zkušenosti s tímhle řešením

host - 106.214 (?), 10.3.2009 20:13

mnohokrát děkuji za výklad, měl jsem dojem že by to bylo to pravé mít filtraci mimo jezírko s pohodlným přístupem k čištění a údržbě, ale je pravda čím bude filtr zanešený tím bude větší ztráta na čerpadle, ale za zkoušku nic snad nedám. jinak o víkendu jsem z toho 12 m3 udělal 17 m3 a tím už jsem všechen prostor vyčerpal.     P.S. pak připojím odkaz na foto při budování jezírka jestli bude zájem Pavel

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz