Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zajímavý příspevek- jenom nějaké drobné poznámky. UV - pokud byste chtěl experimentovat, musel byste komorový UV zářič vyrobit například z germicidních zářivek používaných ve zdravotnictví - skoro bych se v takovém případě nehnal za chimérou a vytvořil bych komoru z akralátu, ve tvaru hranatého U o malém vnitřním průřezu, ve kterém by byla (nebo byly) zářivka (zářivky) vložené. Máte zajímavé nápady... Podotýkám, že akrylát bude působením UV degradovat a po nějaké době jej budete muset vyměnit, stejně tak budete muset myslet i na nutnost mechanického čištění vnitřních ploch..

Add. bazén.- ve vašem případě už nemůže být řeči o foliovém jezírku, vy se nyní snažíte o standardní stavbu, ve které použijete folii toliko jako hydroizolační vrstvu. V případě realizace nádrže o Vámi zmíněném objemu a velikosti bude bezpodmínečně nutné pracovat s železobetonem, jinak je desiluze nevyhnutelná. "Jezírko" bude po napuštění a vybetonování mít hmotnost   300 i více tun...  To už není situace, ve které se budeme přít o to, zda pod folii dát koberec, nebo geotextilii, protože nejlépe by jí bylo na podkladním loži ze železobetonu...

Pokud   nevytvoříte železobetonový skelet dojde s vysokou pravděpodobností k praskání konstrukce (ať již vlivem statického zatížení, či vnitřního pnutí konstrukce) a následně k porušení folie.  Ta odolává dobře zatížení, pokud je plošné a krycí vrstva plastická..

Doporučoval bych Vám konzultaci s projektantem. vybourávání festovně vytvořeného jezírka beton - kámen o půdorysu 100m2 není příjemná kratochvíle, stejně tak, jak prosakující jezírko..

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika