Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
nicméně dovolte mi pár poznámek a jeden dotaz na zkušené jedince.

Zahradní jezírko je alchymie (Jako každá vodní nádrž, není-li v ní "mrtvá voda") a platí to vlastně i o malých přírodních nádržích - jistě mi dáte za pravdu , že v přírodě prakticky až na výjimky nenaleznete nádrž, která by byla bez průtoku a vypadala jako studánka... Zatím se mi nepodařilo narazit na jakoukoliv firmu, která by (a má to logiku)  mohla garantovat výsledek. Nicméně - kořenová čistička  je jistě zajímavé řešení , ale bude jistě velmi fragilní a s jeho udržením v chodu bude pakárna...Mechanické filtry jsou zase pro změnu tamagoči, o kterého se prostě musíte stále starat. O jezírku, větším také uvažuji. Pár realizací jsem osobně navštívil a s majiteli diskutoval - získal jsem tento SUBJEKTIVNÍ dojem - větší je lepší...Masivní a trvalé okysličování vody je také dobré.Filtr je zajímavá věc, ale  musí se stále udržovat. Čerpadlo je další zběsilost, která se stále opečovává... Nikdy nevíte co se po...a to bez ohledu na to kdo a jak jezírko realizoval (vypustímeli zoufalce, kteří mají pocit, že kvalitní fólie je luxus a že nádrž stačí napustit a děj se vůle páně...

Napadla mne ale jedna alternativa - v průmyslu odpadních vod, ale i u malých domácích čistíren se používá metoda provzdušňování odpadních vod. Je to v ideálním případě zařízení ve kterém je několik ventilů -solenoidů a jedno membránové vysokovýkonné dmychadlo. pomocí vzduchovacích elementů a  tzv. mamutek lze vodu provzdušňovat a čerpat zároveň, nikde se nic netočí, žádné klapky nebo jiné šílenosti.

Dotaz na profesionály - existuje podobná věc pro jezírka?? (výkony čističkových dmychadel jsou úctyhodné při malém rozměru, v komoře ,  která se provzdušňuje se voda velmi efektivně čistí, vzniká kal, která se přerpává do zvláštní komory., čističky mají i pískové filtry se samočistícím programem...Vytéká z nich  skutečně čirá a zdravotně nezávadná voda..)

 Nemám představu, zda by mohutná podpora aerobního prostředí pomohla v oblasti jezírek, Ála čistička odpadních vod by to jistě nefungovalo - čistička musí mít "potravu" v podobě silně znečistěné vody.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika