Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím,

něco z mejch zkušeností. krmím granulema a když povyrostou, tak jim dávám přiměřeně velké střevle potoční. Normálně je nalovím v rybníku, týden nechám ve sklepě v sudu a když je vše v pořádku, tak přikrmuju.
Někdy i přikrmuju moučnejma červama. Nezdá se mi, že pstruh zvyklej na granule by neměl zájem o živé krmivo. Spíš naopak, jak začnu krmit živejma, tak je granule zajímaj míň.

A k tomu úhynu při 22°C a víc. Ono to není tak, že by mu selhal organismus, ale spíš uhynou kvůli nedostatku kyslíku. Takže když jsou takové vedra a není možnost dochladit, tak aspoň pořádně vzduchovat.
Já mám chlazení udělané z klasické nástěnné klimatizace a uchladím IBC nádrž vystavenou slunečnímu svitu v pohodě stále pod 17°C.
Ale je fakt, že mám ostrovní solární elektrárnu (tj. žádné dotace ani prodej elekřiny do sítě) a denní spotřeba je tak kolem 5 až 10kwh. Pro odběratele čezu by to byla ekonomická sebevražda.
Co jsem vypozoroval, tak prvnotním přiznakem nedostatku kyslíku jsou nateklé žábry tak, že pstruh ani nedokáže zavřít skřle a začínají se držet spíše při hladině.

Ten kdo chce, tak rozhodně pořádnou filtraci biologickou, ale nekupovat. To jsou vyhozené peníze. Buď postavit ze sudů, nebo si koupit horkovzdušnou pistol a svařit. Sváření plastů není zas až tak těžké. Návodů je na netu docela mraky.

Hluboké jezírko je taky můj cíl. Teď musím chov na pozdim vždy zlikvidovat, jinak by mi to zamrzlo.
A navíc čím větší, tím stabilnější prostředí a paradoxně jednodušší na údržbu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika