Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak jezírko jsem letos rekonstruoval - z 1,7 kubíku na 4 kubíky. Z hloubky 1m na 1,25m. Prostě zatím větší nechci. Jezírko beru jen jako dekoraci v zahradě, vodní kaskádka, barevné rybičky, prostě zahrada ožije. Jinak nejsem žádný nadšenec chovatel KOI. Dokonce se mi více líbí malé KOI než velcí. Tak 20 cm je pro mne ideál.

Jezírko jsem upravil proto, aby bylo pěkné a co nejméně práce - nemá již mělkou zónu, žádný kačírek v mělké vodě. Takže žádná řasa, voda jak křišťál, na dně vidím granulky pro jesetery (ty mám 2 ks cca 25 cm).

Filtr jsem předimenzoval, je na 36 kubíků (pro KOI je to 9), čerpadlo prožene filtrem celý objem 1 x za hodinu, UVC lampa má 36W - ale tu pouštím jen sem tam, jinak není třeba.

Ale na druhou stranu, když už je (KOI) mám, chci se o ně postarat, nechci aby živý tvor trpěl. Takže jsem si koupil knížku a budu studovat, dávám probiotika, minerály, kvalitnější krmivo, ptám se na zkušenosti,...

A tak chci i v klidu přežít zimu. Celá léta jsem to v malém jezírku neřešil, pouze plováček na díru v ledu, hloubka 100 cm a vše vždy OK.

Takže současnou hloubku beru jako dostatečnou, ale protože se všude píše 150 cm, tak jsem si řekl, že to trochu pojistím. Léta to může být OK, pak přijde nepříznivá zima, člověk prostě neví.

A vůbec to nebude drahé - nyní čerpadlo do filtru + druhé na kaskádku berou 100W, kabel plánuji cca 50W, takže provoz přes zimu bude ještě levnější než během roku. A to nepojede stále. Pořád věřím, že 125 cm je dostatečná hloubka, kabel bude jen taková pojistka, možná ho použiji jen v pár dnech, kdy bude velká zima. Jinak nákladově - našel jsem do vody hotovou sadu - 50W - 780 Kč, což není tak moc.

Takže mám možná trochu jiný pohled na věc než zapálení chovatelé KOI. Já chci jen pěknou dekoraci na zahradu a do jezírka pěkné rybky. Zatím jsem nenašel mimo KOI nic tak barevného, tak mám KOI (a taky pár karásků,...). Jinak KOI mám metalických barev, normální mne také moc neberou.

Takže tak na vysvětlenou.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika