Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nedavno davali v televizi film "Don't be afraid of the dark" (Nebojte se tmy?). V tomto filmu jsou docela zajimave a inspirativni interiery a exteriery, mimo jine jezirko s koi kapriky - ukazka je zde. Jezirko je obehnano zivym "plotem"

Ma prvni otazka je (omlouvam se, nic moc jsem k tomu nestudoval), zda je takoveto jezirko v nasich koncinach realne (pri hloubce 1,5m+), zda nebude vadit nedostatek svetla. Aby z toho nebyla lihen pro komary.

Proc se ptam? Mam roh zahrady, ktery je zakulaceny, spis stinny, rad tam roste mech a spatne se trava udrzuje. Uz dlouho jsem premyslel co do nej dat, jedna z myslenek je tam udelat "trucovnu"/odpocivarnu tak, ze by se udelala prirodni kruhova "mistnost" bez strechy tvorena a ohranicena prislusne strihanymi tisy (na uvedenem videu neco takoveho je, akorat si filmari dovolili luxus-tolik prostoru nemam). Slunka by tam asi moc nebylo, puvodne jsem doprostred chtel strcit nejaky sloupovity strom. Jezirko by ale mohlo byt lepsim resenim.

A ted' to bude jeste horsi: jsem hrozny lempl. Bylo by realne to jezirko postavit tak, aby nevyzadovalo cirkulaci a filtraci? A prezilo bez slozitych zasahu zimu? Nemam problem v tom v nem mit spis rostliny a par rybek (ne koi kapriky), ta relativni bezudrzbovost je pro mne pomerne zasadni.

A slo by takove jezirko postavit pomoci skruzi (delaji se az d=2m)? Co mraz, nepotrha je tajici led? Opet se ozvya ma lenost - s upravou exterieru skruzi by tedy asi bylo jeste hodne starosti, ale takova prace mi nevadi.

Dekuji,

Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika