Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na rozběh použijte jakoukoli sadu "startovacích bakterií" - náběh filtru tím pomůžete urychlit. Pokud je nepoužijete, tak podle teploty vody se myslím na podobný stav filtru dostanete zhruba s 2-3 týdenním zpožděním.
Bohužel neplatí jednoduchá rovnice použití bakterií = úbytek řas.  Tento "informační šum " vzniká patrně proto, že na trhu existují kombinované přípravky, které obsahuji nejen bakterie, ale i algicidy. A pak také přípravky, které jsou deklarovány jako bakteriální(enzymatické) a jsou to čistě algicidy.

Pro růst řas bude asi limitujícím faktorem fosfor, nikoli dusík a pokud jste v nějaké normální hodnotě, moc bych ho pro tento případ neřešil.
K dotazu na pH - pokud tam máte hodnotu mezi 6-8, považoval bych to za normální a uspokojivé a nepokoušel bych se to nějak upravovat.

Dovolil bych si trochu nesouhlasit s Alím - myslím, že denitrifikace pH zvyšuje, a naopak nitrifikace jej snižuje. Pokud se hovoří o zkrápěném filtru, předpokládám dostatek kyslíku a tudíž spíše nitrifikaci. Debata mi zde ale přijde čistě akademická,  protože oba procesy se budou ve filtru i v jezírku odehrávat současně, ať chceme nebo ne :)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika