Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

 Kdo holduje akvaristice, tak z akvarijních  ryb, jenž je možné od konce května do  začátku září vysadit do venkovních jezírek k potírání výskytu pijavek, mladých plžů a různých larev, může využít dravé  živorodky druhu Heterandria litoperas, případně H. bimaculata, které nedorůstají větší velikosti (přibližně kolem 10 - 15cm) a jsou schopny nádrže od drobné  "havěti" vyčistit. Navíc nijak výrazně neznehodnocují  vodu a ve větším prostoru s vegetací se vzájemně nezabíjejí (jen ve stísněných podmínkách).

Rybky se začátkem podzimu při čisté vodě vyloví i bez nutnosti vypouštět všechnu vodu ze zahradního jezírka, a to větší síťkou za tmy s použitím svítilny. 

Přes zimu se dají   uchovat i bez akvária,   třeba i v nafukovacím bazénku s pravidelnou výměnou vody o teplotě mezi  plus 14 - 20°C. K tomu se použije ohřívač s termostatem, jsou-li ryby např. ve sklepě, s osvětlením úspornou žárovkou nad dobře sklem nebo fólií zakrytou nádrží, protože ony ryby skvěle skáčou i přes skuliny. 

Uvedené druhy se v akvaristikách nenabízejí, ale získávají se přímo od chovatelů poptávkou v inzerci,  na diskuzních fórech a pořádaných akvaristických burzách. Já musel loňské odchovy dát odvézt do Rakouska, neboť nejsou u nás dostatečně známy a nebyla vynaloženému úsilí ryby rozmnožit a vychovat,  přiměřená odpovídající poptávka a tedy odbyt.  0.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika