Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Systém samočištění lamp Oase Bitron C funguje velmi jednoduše. Kolem skleněné baňky, ve které jsou umístěny UV zářivky, se volně otáčí proudem protékající vody plastový šnek, který baňku lampy neustálým pohybem čistí. Tato forma čištění funguje na organický nárust a podobné nečistoy, na vodní kámen funguje jen z části. proto se doporučuje (podle tvrdosti vody) 1-2x za sezonu lampu vyjmout, zkontrolovat, a případný vodní kámen ze skleněné baňky odstranit - výborně funguje ocet.
To, že do lampy jde více vody než uvedených 12m3 je zdánlivě špatně. U UV lamp Oase však musíte rozlišovat 2 hodnoty - jednak schopnost UV lampy (to je těch 12m3) a pak průtočnost lampy (rozuměj maximální množství vody, které lampu fyzicky proteče, aniž by se poškodila) - a ta je tuším 40m3 za hodinu.  Pomocí modrých regulátorů, které na lampě máte, nastavíte reálný výkon čepadel, a kolem zářivek tak pustíte jen to množství vody, které UV lampa zvládne po dostatečně dlouhou dobu ozářit, a nadbytek vody pak pustíte bokem.  Tento primitvně jednoduchý systém vede k tomu, že se dané množství vody podrží vždy u zářivek tak dlouho, aby UV záření stihlo zafungovat.

K dotazu uživatele hcrevize - píšte, že na kamenech Vám roste zelená řasa, a zároveň, že jezírko začíná zelenat. Máte vodu zeleně neprůhlednou, nebo je čistá, a tou zelenou myslíte nárůst na stěnách nádrže?
Že jste bakteri nepoužil ihned, je chyba. Chápu Vaší obavu z chloru ve vodě,  a to více mi přijde komické diskuzní vlákno o savu v jezírku
Postup, co jste zvolil, tzn. kompletní vypuštení a vyčištění nádrže obykle vede k témuž cíli, ke kterému jste bohužel dospěl Vy. Pokud Vám kontrolní průhled modře svítí, nebo lépe bliká, lampa svítí a je v pořádku. Máte v nádži nějaké ryby? Pokud ano, jsk dlouho po znovunapuštení nádrže jste je přidal?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika