Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud jste se rozhodl použít pod dřevěnou chatku základovou desku z betonu, tak si myslím, že chybu neuděláte. Osobně jsem nakonec volil jinou cestu, chatku jsem položil na staré chodníkové dlaždice 30*30 (jedna mne stála asi 5,- Kč).

Tvorba základu byla následující: Odebral jsem zeminu do hloubky 30 a více cm (otvor po všech stranách o něco přesahoval půdorys chatky), navezl vrstvu písku, provedl zhutnění vibrační deskou, navezl kačírek, opět zhutnil, nakonec vrstva jemnějšího štěrku a konečné zhutnění vibrační deskou. Tento štěrkopískový základ je asi 5 cm nad úrovní pozemku. Na to položeny dlaždice, spáry vysypané štěrkem a pískem (aby měly menší tendenci ujíždět).

Takto vytvořenou plochu jsem pokryl izolační lepenkou, spoje jsem svařil horkovzdušnou pistolí. A na to přišel rošt chatky a chatka samotná. Nyní to mám druhým rokem -  zatím všechno v pořádku.

Domnívám se, že použití betonové desky je ještě lepší řešení. Pokud k němu přistoupíte, samozřejmě také vykopejte základ, navezte písek, štěrk - zhutňujte povrch, aby se to v budoucnu nepropadalo. Betonový základ by mohl také mírně přesahovat půdorys. Výška betonové desky nejméně 12cm, lépe 15cm. Použít kari síť. Jakékoliv armování do betonu by mělo být vloženo tak, aby ze všech směrů bylo od vloženého železa k okraji betonového výrobku nejméně 5cm - protože železo v betonu oxiduje a zvětšuje svůj objem (kdybyste měl železo moc u povrchu, začal by časem praskat - tento jev je možné vidět u některých starých plotových podezdívek).

V každém případě již při budování základu myslete na zavedení elektřiny, pokud ji budete chtít do chatky zavádět podlahou.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika