Solár Pyramida XXL

Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.130 (?)
4.2.2012 17:56

Dobrý večer. Mirku, tady na zahrada.cz  /kutíme/ probíhala docela poutavá diskuze. Taky jsem prošel jistým vývojem, ale když vezmete v úvahu čas, práci, finance, materiál, větší či menší odbornou zručnost atd. Tak vám vznikne "něco". Neříkám, že to zařízení co vyrobíte vlastní silou bude paskvil. Může být pěkné a funkční, ale nikdy nedosáhne takových parametrů jako zakoupený finální výrobek. Když si sečtete co jste do vašeho zařízeníčka nainvestoval / práce, materiál, duševní potenciál a čas/ nebudete o nic méně než když si solárka zakoupíte.Dané zařízení bude funkční, pěkné a se zárukou/servis na telefó/. No a v uštřeném čase si můžete více zvelebit dejme tomu zahradu. Rozhodnutí je na vás.        Zdeněk

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 90.22 (?), 3.2.2012 12:48, zobrazeno: 5858x

Prosím ty, kteří mají zkušenosti s tímto typem slun.ohřevu bazénů.Já mám bazén 18 m3 a plochý kolektor 3,6m2 s pískovou filtrací.Umístil jsem jej na střechu chaty a zde platí vše, co bylo řečeno v diskuzích, tedy jakmile pofukuje vítr, byť je slunečné počasí, kolektor je větrem ochlazován a jeho výkon prudce klesá.Zalíbil se mi kolektor Pyramida XXL a protože je uzavřen čočkou, domnívám se, že jeho výkon by měl být rozhodně lepší.

Proto prosím ty, kteří s ním mají zkušenosti, ať napíší své postřehy.Děkuji předem.

Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.130 (?), 3.2.2012 18:09

Dobrý večer. Není kolektor jako kolektor. Pokud vám "slumeční kolektor" v létních měsících ochladí vítr, potom to není kolektor!!!  Pokud chcete ohřívat vodu v bazénku, vytápět bojler, nebo přitápět v domě, bylo by dobré si pořídit něco kvalitnějšího viz foto. Těmto vakuovým trubicovým solárním kolektorům nevadí - 30 a dodávají teplo. Jsou schopné sbírat i rozptýlené sluneční papsrsky /zataženo/. Dneska bylo -22 v noci. V devět ráno se solárka rozběhla na 33 stupních a ve 13 hodin z nich lezla voda 68 stupňů teplá. Ve stínu bylo - 16 a foukl severovýchodní vítr. Zdeněk  

host - 90.22 (?), 4.2.2012 7:29

Parametry, které udáváte jsou opravdu fantastické a není k tomu co dodat.Jenže cenová relace je, tipuji o třídu výše.Nedávno jsem viděl v Polsku podobnou soupravu s jedním kolektorem asi za 30 000 Kč.

To už je pro obyčejného človíčka přijatelné, ale já potřebuji opravdu jen ohřát ten bazén a tak asi začnu vyrábět něco z měděných trubek a pod sklem.Mirek.

Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.130 (?), 4.2.2012 17:56

Dobrý večer. Mirku, tady na zahrada.cz  /kutíme/ probíhala docela poutavá diskuze. Taky jsem prošel jistým vývojem, ale když vezmete v úvahu čas, práci, finance, materiál, větší či menší odbornou zručnost atd. Tak vám vznikne "něco". Neříkám, že to zařízení co vyrobíte vlastní silou bude paskvil. Může být pěkné a funkční, ale nikdy nedosáhne takových parametrů jako zakoupený finální výrobek. Když si sečtete co jste do vašeho zařízeníčka nainvestoval / práce, materiál, duševní potenciál a čas/ nebudete o nic méně než když si solárka zakoupíte.Dané zařízení bude funkční, pěkné a se zárukou/servis na telefó/. No a v uštřeném čase si můžete více zvelebit dejme tomu zahradu. Rozhodnutí je na vás.        Zdeněk

host - 245.29 (?), 5.2.2012 12:24

Pisatel nade mnou má částečně pravdu.Ale když máte možnost, tak se dá solárko udělat na vysoké úrovni a vyjde přeci jenom lacinějc. ale ta pyramida XXL je jenom hračka.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz