Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím všechny bazénáře, chtěl bych se zeptat jestli má nikdo zkušenosti s používáním Oxidem chloričitým. Já ho používám k spokojenosti.Chlordioxid (ClO2) se stává čím dál více vyhledávanější alternativou pro oxidaci a dezinfekci vody jako náhrada za doposud používaný chlor. univerzální dezinfekční prostředek - ať je to dezinfekce pitné nebo průmyslové vody, dezinfekční účinek není závislý na pH hodnotě vody, i při vysokých hodnotách pH, dlouhotrvající dezinfekční účinek díky mnohem déle než Chlor, jeho dlouhodobé stabilitě v potrubí redukce biofilmů v potrubích a zásobnicích, dokonala ochrana systémů před  řasami ale i Legionelami nereaguje se čpavkem netvoři chlorfenoly a jine páchnouce sloučeniny, tak typické produkty chlorace netvoři sloučeniny typu THM ani jiné chlorované uhlovodíky (AOX) a jine, které jsou všeobecně považované za rakovinotvorné. Biofilmy jsou vrstvy mikroorganizmů a mimobuněčných látek. Tyto, často slizovité nebo houbovité vrstvy jsou kolonizovány bakteriemi legionel, pro než je toto prostředí ideálním k jejich dalšímu množení. Hlavní problém: biofilmy jsou extrémně odolné vůči běžným dezinfektantům.Na rozdíl od chlornanu jsou směsné oxidanty schopné odstranit nejen vlastní biofilm, ale také polysacharidový substrát, který biofilm vytváří, aby se přidržel na podkladu. Takže odpadnou šlemy na stěnách a hlavně v rozvodu vody k filtraci.
Chlordioxid je poměrně nestabilní plyn a je proto obtížné jej skladovat nebo transportovat. Jedině co se prodává, tak jedna německá firma, si dala patentovat roztok který se dá transportovat, jmenuje se Duozonu 100L.
Já si tento koncentrovaný Chlordioxid vyrábím na místě, mám z dvou složek (40 ml), 4 litry (ClO2). v normě 252-2004 Sb. v platném znění říká že Oxid chloričitý max 0,8 mg/l (0,8 ppm)  v pitné vodě. Dávkování se udává 1-3ml/m3 - pro pitnou vodu, 5-10 ml/m3 - pro vodu v plaveckých bazénech, 5-25 ml/m3 - pro chladící a užitkovou vodu. Při koncentraci 0,3 ppm je schopno už spolehlivě zredukovat bakteriální zatížení z hodnoty okolo 1000 KTJ/ml prakticky na nulu v průběhu několik minut.Viz fotky

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika