Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zkratka IMHO a jiné jsou staré jako internet sám, tudíž ji nepoužívají jen pubescenti. Já tuto zkratku používám cca 13 let.

Kyselině trichlorisokyanurové se v hobby bazénech nejspíš nevyhneme, protože je narozdíl od chlornanů stabilní a uvolňuje chlor postupně. Chlorovaní čistým chlorem je doma nemyslitelné, možností je dávkovač chlornanu, což je poměrně drahé. Celkem novinkou je galvanická chlorace pomocí roztoku chloridu sodného (do vody pak přidáváte jen jednou za čas kuchyňskou sůl), zařízení je ale zase drahé i když se jedná o jednorázovou investici.

On chlor sám o sobě je také svinstvo, reaguje s organickými látkami (pot, močovina,..) za vzniků organických sloučenin chloru z nichž většina je karcinogenních. Tudíž otázkou je čím nahradit chlor, šlo by to ozonizací a UV zářením, ale ozonizace je opět nákladná metoda..

Jinač nepsal jsem o kvarterní amoniové soli, ale o polymerní kvarterní amoniové soli..

ad. měď, dení dávka mědi pro dospělého člověka je kolem 5mg/den, při množství modré skalice 3g/1000l vychází množství čisté mědi 7mg/l, nebezpečné pro člověka je přijetí cca 300 násobku denní dávky. Toto množství ve vodě je bezpečné. Modrá skalice je ve vodě stabilní, tudíž její dávkování by mělo být na začátku sezóny. Průser nastává když tam ty tři gramy někdo cpe každé tři týdny nebo častěji..

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika