Je to vřes?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
petraoz - (41) - 75.92 (?), 23.3.2012 17:07, zobrazeno: 6572x
Dobrý den,
mám to prosím na zahradě vřes? Já jsem měla zato, že ano. Mám jich ale více druhů a ty ostatní už jsou krásně zelené a barevné a tohleto na mě kouká a já nevím, co s tím. Začínám mít pochybnosti, co jsem to vůbec koupila. Ostříhat?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.182 (?), 23.3.2012 21:51
Také jsem tak letos dopadla, z pěti kousků jsem musela čtyři ostříhat úplně na ježka (jestli obrazí, nevím), u pátého zůstala zelená jen malá část, kde bylo napadané listí :-((( Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 10.48 (?), 23.3.2012 21:37
Jak píše Marie, jde o vřesovec. Nejspíše o vřesovec pleťový (masový) - Erica carnea, případně o vřesovec dayerdalský - Erica darleyensis. velmi nesnášejí holomrazy. I u nás letos dopadly stejně - už jsou vytrhané. Doporučuji stejný postup, nevěřím, že by ty na fotce, byť jen málo obrazily. (Je to smutné, ale je to tak)
Dobře přežívá tam, kde jsou buď mírní zimy (atlantské pobřeží, Irsko) nebo kde je spolehlivá sněhová zimní pokrývka (/Alpy)..
Josef.
|
|
 |
|
 |
 |
|
petraoz - (41) - 75.92 (?), 23.3.2012 22:21
Děkuji. Zítra jdu na to. Ošmikám a uvidím. Jenom dotaz. Vřesovec se každým rokem stříhá nebo tohle je výjimka kvůli těm velikým mrazům, co byly?
|
|
 |
|
 |
 |
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 10.48 (?), 23.3.2012 22:29
Tento druh vřesovce má již na podzim založená a viditelná poupata na větvičkách. Ta zjara - zhruba nyní - vykvetou. Pokud ho budete chtít ostříhat, pak nejlépe těsně po odkvětu, zhruba tedy v půli dubna.
Vřesovec ale stříhání nevyžaduje tak nutně, jako pravé vřesy.
Josef.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 24.3.2012 7:01
Podle této fotky to jednoznačně nejde moc určit, zda jsou to vřesovce.Ale jestli jo, tak je nezachráníte ani omylem i kdybyste je ostříhala a třikrát dokola oběhla při měsíčním svitu.P
|
|
 |
|
 |
 |
|
pegos - (21) - 212.124 (?), 1.4.2012 14:01
Dobrý den, mě by ohledně vřesu zajímal váš názor na to, zda je vhodné kombinovat na zahradní ostrůvek uprostřed zahrady vřes, kameny,nějaké malé túje a třeba bříza.Dík za názory, Petr
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|