Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Vína > Příliš velká hustota vína po dokvašení

Příliš velká hustota vína po dokvašení


Luckywoodpecker (4) - xxx.xxx.199.22 (?)
7.8.2016 18:21, počet návštěv: 5227
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Můžete mi někdo poradit? Dělal jsem poprvé pampeliškové víno podle receptu na internetu 5. května (4 pětilitrové demižony). První jsem stočil 30.6. a bylo příliš sladké. Druhý demižon jsem stočil na konci července, víno bylo mírně kalné, ale dobré. Třetí demižon jsem chtěl stočit dnes, ale je příliš husté. Kvasnice jsem použil - na 1 demižon obyčejné kvasnice na pečení, na jeden demižon originál kvasnice na víno koupené z ebay (youngs brew) a na dva demižony kombinaci obou kvasnic. Bohužel jsem si nenapsal, kde jsem dal jaké kvasnice.

Hustota je zhruba jako hodně hustý sirup. Chuť to má jako slabé víno. Poraďte, prosím, co s tím. Doplnit kvasnice, nebo cukr? Díky za odpověď.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Příliš velká hustota vína po dokvašení


host - xxx.xxx.38.186 (?)
8.8.2016 9:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

what is it víno podle receptu na internetu???

Evidentně nedošlo k řádnému kvašení. Příčin může být několik.

1.Kvasinky

2.Namnožení kvasinek před použitím

3. Nedostatečná výživa kvasinek(ž.sůl)

4. Cukr

5. Teplota

6. Kyselina

7. Asi vítr..

A na závěr opět miliónkrát citovaný p. Valenta ;-)

Pampelišky (smetanka)
Pro přípravu domácího vína z květů pampelišky použijeme jen květů čerstvě natrhaných,
nejlépe po dešti (nelze připravovat vína např. z květů trhaných předešlý den). Trháme jen
květy již plně rozvité, nikoliv staré. Po omytí pod tekoucí vodou, abychom vyplavili i
drobný hmyz, květy co nejdříve spaříme.
l. postup
1 kg květů úplně zbavených stonků se spaří 3 l vařící vody, přidá se 15 g kyseliny citró-
nové, 1/2 baličku živné soli a roztok 1 kg cukru v 1 l vody, popřípadě ještě 2 lžíce medu.
Po vychladnutí se směs scedí, do šávy se přidají vzklíčené kvasinky a vše se ponechá kvasit v nádobě uzavřené kvasnou zátkou. Po skončeném kvašení se víno přetočí s kvasnic a
po dvoudenním stání je plníme do lahví.

G.Black

Připojit reakci
      

Příliš velká hustota vína po dokvašení


Luckywoodpecker (4) - xxx.xxx.199.22 (?)
10.8.2016 11:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dik. To mi je jasne, ze jsem udelal chybu, pravdepodobne prilis velka teplota. Jen jsem chtel vedet, jestli to vylit nebo se to da jeste nejak zachranit dokvasenim (i kdyby to nebylo nejak extra kvalitni). Proste je mi to lito vylit.

Připojit reakci
         

Příliš velká hustota vína po dokvašení


host - xxx.xxx.134.170 (?)
11.8.2016 1:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na vysokou teplotu bych to nesváděl. Při prvotním kvašení, před prvním stočením je jen ku prospěchu.

Jen nevím, nějak jsem nepochopil ten dotaz. Víno sladké a husté.
Co je husté víno? Nedostatečně zředěná vstupní surovina nebo co?
*
Napadlo mně jen, i když kolega G.Black vypsal vše.

Nestačí nasypat jen nasypat do moštu nebo nějakého vývaru balení kvasinek. Ty se musí napřed namnožit a až pak použit. Často se stává, že jsou staré, neaktivní a i zahraniční eshopy nejsou v tom směru žádnou zárukou kvality. A to platí u všech kvasinek a i u pekářského droždí. Už při přípravě zákvasu musí před použitím bouřlivě pěnit a šumět! Jinak jsou absolutně nepoužitelné!!!
*
A ještě k tomu Vašemu nápadu smíchat dva druhy kvasinek.
To vůbec nebyl dobrý nápad!
Jsou to živé organizmy, množí se, bojují o přežití a snaží se potlačit a převládnout nad jinými které jsou pro ně konkurenční. Nad hnilobou, plísněmi, octovatěním atd.
A že ty "alkoholové kvasinky" jsou si velmi podobné, příbuzné je sice pravda, ale myslet si, že se spolu snesou, nebo že budou spolupracovat je blbost!
Budou spolu "bojovat" a zkvašovat budou velmi lenivě
*
Když mezi šimpanze hodíte gorilu, taky ji nepřijmou, ale nějak se s ní vypořádají. Ale když se tam těch goril dostane víc, bude to už jen o boji a kolonie nebo společenství začne díky bojům zanikat a přestane svůj smysl plnit...
*
Ale zachranit by se to dalo. Přidat nové vitální a pořádně rozmnožené kvasinky. Otázkou ale je cukernatost, lihovitost a taky to jak byly tím expedimentem narušeny všechny přírodní zákony.

Rafael.

Připojit reakci
            

Příliš velká hustota vína po dokvašení


Luckywoodpecker (4) - xxx.xxx.199.22 (?)
20.8.2016 9:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Diky za rady, uz to vesele bubla.

Připojit reakci
         

Příliš velká hustota vína po dokvašení


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?)
15.8.2016 10:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Koupit obyčejné kvasnice Vinka, řádně namnožit a nechat překvasit.

To je nejlevnější co s tím udělat. Další už by záleželo na změření např. alkoholu cukru, kyselin atd.

GB

PS: Plus opět vřele doporučuji tisickrát osvědčenou brožuru p.Valenty. Podle toho funguje všechno.

Připojit reakci
            

Příliš velká hustota vína po dokvašení


Luckywoodpecker (4) - xxx.xxx.199.22 (?)
20.8.2016 9:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Diky.

Připojit reakci
               

Příliš velká hustota vína po dokvašení


host - xxx.xxx.226.226 (?)
27.11.2018 12:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestli je to husty jak sirup, tak to muze byt nemoc slizovateni (vlackovateni). Ta se da zpocatku odstranit zahratim vina a slehanim. Co se tyce cukru, ten se samozrejme musi nechat dobre rozpustit, v zadnem pripade cukr nesypat jen tak do demizonu, tam by se usadil na dne a nerozpustil by se kvalitne. Kvasinky vzdy pouzivat jen jeden druh.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu49.8.20191364
Bratrancove trnkové víno919.7.20191695
Příliš sladké šípkové víno26.5.20191012
Skleněný chladič36.3.20197344
Jablečné víno191.3.20193650
Příliš velká hustota vína po dokvašení827.11.20185228
Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu431.10.20181946
Množení kvasinek Vínka1431.10.201815359
Jak vyrobit domácí víno v malém2620.10.2018134102
Skladování vína v sudech 50.l z HDPE plastu11.6.20181430
Kvasná skleněná zátka (trubička)424.4.20183329
Jablečné víno81.3.20186444
Borůvkové víno913.9.201710123
Malinové víno 49.9.20174837
Bezové víno223.8.201714535
Rybízové víno 524.7.20173659
Víno z hlohu2928.12.201613144
Co se to vytvořilo na hladině? 312.12.20163449
Domácí víno - základní problémy5310.12.201647414
Ostružiny ve vodce1614.9.201621895
Zastavené kvašení u rybízového vína191.9.201610788
Jak odpeckovat 100 kg třešní?1126.7.201628050
Jaký další postup s rybízovým vínem?525.7.20165104
Pěna na rybízovém vínu36.7.20162822
Domácí víno z ananasu1426.6.201610407
Měření lihoměrem162.2.201632286
Ziadne bublinky21.12.20153126
Do akej vysky plnit demion? 1320.11.20158465
Ako pricukrit rozmiagane hrozno?269.11.201512547
Presny recept na vino z hrozna modreho neskoreho229.10.20154585
Víno, najrychlejsia vyroba2420.10.201515263
Jablečný burčák6013.10.2015103202
Domáci víno213.10.20156415
"Lisování" révy bez lisu103.10.201511384
Jiskra vína720.8.20155657
Rozdíl ve víně a v postupech1820.7.201515785
Proč mi pění víno?726.1.20158697
Matolinový klobouk - lisování711.6.20145998
Měření PH moštu34.6.20146025
Spínač teploty613.12.201311061
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Vína najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Udírna9.11.2019
Udírna9.11.2019
Lovecký a Turistický salám9.11.2019
Udírna8.11.2019
Jak obalit uzené maso?7.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů