what is it víno podle receptu na internetu???
Evidentně nedošlo k řádnému kvašení. Příčin může být několik.
1.Kvasinky
2.Namnožení kvasinek před použitím
3. Nedostatečná výživa kvasinek(ž.sůl)
4. Cukr
5. Teplota
6. Kyselina
7. Asi vítr..
A na závěr opět miliónkrát citovaný p. Valenta ;-)
Pampelišky (smetanka)
Pro přípravu domácího vína z květů pampelišky použijeme jen květů čerstvě natrhaných,
nejlépe po dešti (nelze připravovat vína např. z květů trhaných předešlý den). Trháme jen
květy již plně rozvité, nikoliv staré. Po omytí pod tekoucí vodou, abychom vyplavili i
drobný hmyz, květy co nejdříve spaříme.
l. postup
1 kg květů úplně zbavených stonků se spaří 3 l vařící vody, přidá se 15 g kyseliny citró-
nové, 1/2 baličku živné soli a roztok 1 kg cukru v 1 l vody, popřípadě ještě 2 lžíce medu.
Po vychladnutí se směs scedí, do šávy se přidají vzklíčené kvasinky a vše se ponechá kvasit v nádobě uzavřené kvasnou zátkou. Po skončeném kvašení se víno přetočí s kvasnic a
po dvoudenním stání je plníme do lahví.
G.Black