Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Vína > Co se to vytvořilo na hladině?

Co se to vytvořilo na hladině?


host - xxx.xxx.39.35 (?)
12.12.2016 11:56

Křísovatění vína

Je zapříčiněno mázdrotvornými kvasinkami Candida mycoderma, Hansenula anomala a několika dalšími. Tvoří na povrchu vína blánu a rozkládají alkohol, kyseliny a snižují obsah extraktu. Vyskytují se ve vínech s nižším obsahem alkoholu, které jsou uloženy v neplných sudech. Může se vyskytnout i u vín v lahvích, pokud jsou delší čas postaveny. V počátečním stadiu lze křís snadno odstranit přetočením vína do plného sudu a zasířením. V pokročilém stadiu je náprava vína těžká až nemožná.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.

Co se to vytvořilo na hladině?


host - xxx.xxx.119.228 (?), 10.12.2016 8:55
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, chtěl jsem stočit rybízové víno do lahví, ale na hladině je něco divného. Napřed jsem si myslel, že jsou to nějaké housenky. Zkusil jsem to nafotit, ale moc mi nešlo. Je to na závadu?

Díky moc

RP

Obrázky:

Připojit reakci   
   

Co se to vytvořilo na hladině?


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?), 12.12.2016 10:21
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den

Tak to je ale pěkněj plyšák! cool 

Jestli to bude na závadu vůbec netuším. Obecně plísně moc neprospívají, ale všichni se cpeme třeba Hermelínem. Osobně bych to asi nerisknul. Říká se, že např. flíček na marmeládě (domací) má kořínky po celé sklenici a tak neodebírat anobrž vcelku vyhodit. Takže ani stočení by tu asi nepomohlo. Proč to vzniklo Vám, to neporadím, bo jsem se tím zatím nikdy nesetkal.

Ale jako ukázka dobrý. wink

GB

Připojit reakci
   

Co se to vytvořilo na hladině?


host - xxx.xxx.39.35 (?), 12.12.2016 11:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Křísovatění vína

Je zapříčiněno mázdrotvornými kvasinkami Candida mycoderma, Hansenula anomala a několika dalšími. Tvoří na povrchu vína blánu a rozkládají alkohol, kyseliny a snižují obsah extraktu. Vyskytují se ve vínech s nižším obsahem alkoholu, které jsou uloženy v neplných sudech. Může se vyskytnout i u vín v lahvích, pokud jsou delší čas postaveny. V počátečním stadiu lze křís snadno odstranit přetočením vína do plného sudu a zasířením. V pokročilém stadiu je náprava vína těžká až nemožná.

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Nakládání a vakuování masa na uzení9.7.2020
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Uzení domácích klobás10.6.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů