Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Křísovatění vína

Je zapříčiněno mázdrotvornými kvasinkami Candida mycoderma, Hansenula anomala a několika dalšími. Tvoří na povrchu vína blánu a rozkládají alkohol, kyseliny a snižují obsah extraktu. Vyskytují se ve vínech s nižším obsahem alkoholu, které jsou uloženy v neplných sudech. Může se vyskytnout i u vín v lahvích, pokud jsou delší čas postaveny. V počátečním stadiu lze křís snadno odstranit přetočením vína do plného sudu a zasířením. V pokročilém stadiu je náprava vína těžká až nemožná.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika