Nepochopil jste obsah významu slova Víno se vším všudy. Dosladit, dokyselit, pak zavařit. Takhle to prostě nefunguje. Zadavatel chtěl vyrobit víno, ne kompot. Při trošce úsilí najdete postupy i ve Wikipedii, jen se do toho pustit. Máte v ruce surovinu, která má v sobě nějaký potenciál. Umět to vyhodnotit, ze suroviny vyrobit vhodné, nebo vynikající produkty a v případě napadení moštu, rmutu nebo i mladého vína některou z možných nemocí, - toto je vinařina.
Zkušenosti z knih ani netu nevyčtete, je třeba se ptát i kdyby ste si to nakonec udělal po svým. Pěkný citát z Bobulí : Chlapče je lepší si to pos.at podle sebe, než jak Ti to raděj ti druzí...
Protože zadavatel nemá vstupní suroviny mnoho, pokud má mít šanci na výrobu produktu na němž si pochutná sám a ocení ho i okolí, může moje rada znít i / vypijte mošt nebo zkvašte to na burčák! / Až pozbírá zkušenosti, u výroby vína vydrží a bude se příště ptát třeba na to, jak se léčí sirka, taky mu poradím, snad konkretně. Nelze v pěti odstavcích popsat celou problematiku výroby vína.
S prominutím za mne mošt a burčák nejsou špatně a šance na úspěch jsou vysoké.