Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky nesmí obsahovat díla (texty, fotografie nebo ilustrace) jiných autorů (například z knih, časopisů nebo jiných webových stránek). Příspěvky autorů, kteří nedodržují pravidla pro vkládání příspěvků, se v diskuzích zobrazují po jejich schválení administrátorem.
Připojit reakci do diskuze Ziadne bublinky
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já Vám tedy nechci brát iluze a poučovat psaní diskuzí, ale pro každou prkotinu zakladát vlákno, tak se to tu zbortí.

Vy jste totální ignorant v ohledu co Vám tu všichni radí. Určitě jste nečetl žádný z doporučených zdrojů. Protože.

  • by jste věděl, že při kvašení vzniká z cukru alkohol a CO2(oxid uhličitý), to jsou ty bublinky
  • pokud nejdou bublinky, tak kvašení co --> neporobíhá
  • pokud už nějaký čas bublinky šli, tak je to co --> dokvašené
  • a po kvašení co --> slejt z kvasnic

Nejdůležitější po té je:

  • je stočit a dolít 1-2cm pod zátku klidně převařenou vodou.
  • Zasířit (klidně cca 30mg SO2/l)
  • Dodržovat čistotu.
  • Čekat
  • Čekat až se vyčiří.
  • Čekat až spadnou kyselinky.
  • Čekat na cokoli dalšího...
  • Stočit do lahví a čekat.
  • Až to bude pitelný tak vypít. A to se zijstí tak, že to ochutnáte. A když Vám to nebude chutnat tak s tím uděláte něco, aby Vám to chutnalo. Dokyselíte, docukříte, fortifikujete a nebo jednodušeji, vylijete za stáleho míchání do záchoda. cool

PS a dříve, než se zeptáte znovu na zcela základní věc, zkuste něco přelouskat prosím. Odkazů je tu i jinde halda, popř. mohu dodat základy do SZ.

A ještě na závěr mého mentorství. Existuje tisíc cest jak z toho udělat víno. Logicky vznikne tisíc produktů a kždý bude trochu jiný. Je na každém co s tím ve finále udělá. Teď jste se dostal do fáze školení vína a to už je opravdu vyšší dívčí, kdy většina z nás buď experimentuje, nebo jede svou zabéhlou cestičkou, která ale nemusí vyhovovat každý rok a pro každou sklizeň. Pak se prostě řekne, letos to nevyšlo.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru ZAHRADA.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.

Ziadne bublinky


dr.lecter (28) - xxx.xxx.135.129 (?)
30.11.2015 20:49
Tento příspěvek (zjistit adresu)

nedavno som zalozil vino, prebehlo burlive kvasenie potom cez zblnkatko chodili asi 2 dni bublinky a potom zrazu nic, uz su to 2 tyzdne a ani bublinka, mam stale cakat alebo co s tym mam robit.

na hladine je len slaba biela pena ale nic to nerobi.

kvasi to este?

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Ziadne bublinky


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?), 1.12.2015 15:51
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já Vám tedy nechci brát iluze a poučovat psaní diskuzí, ale pro každou prkotinu zakladát vlákno, tak se to tu zbortí.

Vy jste totální ignorant v ohledu co Vám tu všichni radí. Určitě jste nečetl žádný z doporučených zdrojů. Protože.

  • by jste věděl, že při kvašení vzniká z cukru alkohol a CO2(oxid uhličitý), to jsou ty bublinky
  • pokud nejdou bublinky, tak kvašení co --> neporobíhá
  • pokud už nějaký čas bublinky šli, tak je to co --> dokvašené
  • a po kvašení co --> slejt z kvasnic

Nejdůležitější po té je:

  • je stočit a dolít 1-2cm pod zátku klidně převařenou vodou.
  • Zasířit (klidně cca 30mg SO2/l)
  • Dodržovat čistotu.
  • Čekat
  • Čekat až se vyčiří.
  • Čekat až spadnou kyselinky.
  • Čekat na cokoli dalšího...
  • Stočit do lahví a čekat.
  • Až to bude pitelný tak vypít. A to se zijstí tak, že to ochutnáte. A když Vám to nebude chutnat tak s tím uděláte něco, aby Vám to chutnalo. Dokyselíte, docukříte, fortifikujete a nebo jednodušeji, vylijete za stáleho míchání do záchoda. cool

PS a dříve, než se zeptáte znovu na zcela základní věc, zkuste něco přelouskat prosím. Odkazů je tu i jinde halda, popř. mohu dodat základy do SZ.

A ještě na závěr mého mentorství. Existuje tisíc cest jak z toho udělat víno. Logicky vznikne tisíc produktů a kždý bude trochu jiný. Je na každém co s tím ve finále udělá. Teď jste se dostal do fáze školení vína a to už je opravdu vyšší dívčí, kdy většina z nás buď experimentuje, nebo jede svou zabéhlou cestičkou, která ale nemusí vyhovovat každý rok a pro každou sklizeň. Pak se prostě řekne, letos to nevyšlo.

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Uzení domácích klobás10.6.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů