Sousedské vztahy a včela

host - 223.249 (?)
27.6.2011 19:46

Cituji paní Mgr. J.Machovou z čas. "Včelařství"  6/2011: " Včela není zvíře, které lze v pohybu omezit a které lze individuálně rozlišit. Nálet včel je považován za emisi stejně jako kouř, hluk,vibrace, zápach.Náš právní řád nestanoví žádné konkrétní vzdálenosti od čehokoli při umísťování včelstev, nestanoví počty včelstev, které lze chovat, nestanoví jaký druh včely lze chovat.Jediné čím je vždy chovatel, a to už jakýkoli, omezen ve vztahu ke svému okolí, sousedům,kolemjdoucím, je míra přiměřenosti obtěžování včelami a to na základě občanského zákoníku paragraf 127." Tolik citace. Jako včelař Vám doporučuji sehnat jednatele místního svazu včelařů(ZOČSV) a projednat to sním. Já mám včely také, ale mezi domy bych je nedal. Podle mě 50 včelstev je do obytné zóny příliš.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 0.156 (?), 27.6.2011 10:05, zobrazeno: 17861x
Chtěla bych poradit, jak vyřešit problém ze sousedem včelařem, který má odhadem 50 úlů na zahradě a mi máme vše(auta, prádlo,okna, trampolínu,gril atd.)pokálené smrdící žlutým výkalem včel, který nelze jen tak umýt. Může mít takové množství včel v obytné části vesnice? Včely přelétají neustále nad naší zahradou, nemůžeme ani sedět na zahradě mimo přístřešku. Děkuji Marcela

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6675) - 70.100 (?), 27.6.2011 11:36

Řešení bude složité, je tu o tom spousta napsáno, vyhledejte si.

host - 223.249 (?), 27.6.2011 19:46

Cituji paní Mgr. J.Machovou z čas. "Včelařství"  6/2011: " Včela není zvíře, které lze v pohybu omezit a které lze individuálně rozlišit. Nálet včel je považován za emisi stejně jako kouř, hluk,vibrace, zápach.Náš právní řád nestanoví žádné konkrétní vzdálenosti od čehokoli při umísťování včelstev, nestanoví počty včelstev, které lze chovat, nestanoví jaký druh včely lze chovat.Jediné čím je vždy chovatel, a to už jakýkoli, omezen ve vztahu ke svému okolí, sousedům,kolemjdoucím, je míra přiměřenosti obtěžování včelami a to na základě občanského zákoníku paragraf 127." Tolik citace. Jako včelař Vám doporučuji sehnat jednatele místního svazu včelařů(ZOČSV) a projednat to sním. Já mám včely také, ale mezi domy bych je nedal. Podle mě 50 včelstev je do obytné zóny příliš.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz