Pančovaný med



host - 69.62 (?)
24.9.2012 19:12

Med necukernatí, ale krystalizuje!! Naprosto přirozená vlastnost.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8   
   
host - 220.250 (?), 24.5.2011 11:06

Pozdější reakce, ale přece. Nejsem včelař, ale konzument medu. Už dávno jsem slyšel inforamci, že máme konzumovat to, co roste a je "vyrobeno" tam, kde žijeme. A o medu to platí obzvlášt. Naše rodina zásadně kupuje český med. Když se podíváte na marketové medy, tak je na nich uvedeno, že je to "Směs medů ze zemí EU a ze zemí mimo EU". Předpokladám, že velké procento může být i z Číny a exitických zemí. A to si jen domýšlím, co asi ten čínský med může všechno obsahovat z důvodu vysoké výroby v dnešní Číně. Takový med nasbíraný vedle ocelárny nebo chemičky! Proto si myslím, že český med od kvalitního včelaře je sice dražší, ale kvalitou a zdravotním působením nade vše.   

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 147.107 (?), 24.5.2011 14:41

A od České ocelárny, či chemičky med můžete? Uklidním Vás, v tomto bodě nemusíte mít obavy. Včely dokáží škodliviny z nektaru odfiltrovat tak, že v medu nenajdete nic. Až nad tím vědci kroutí hlavou a neví se jak to dělají (ty včely). Jinak pokud jde původ např. Čínských medů, může to být vcelku cokoliv, počínaje kvalitním medem a konče chemickým produktem, od medu k nerozeznání. Ale to zjistí málokdo, i laboratoř má problém.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 223.249 (?), 25.5.2011 9:00
Ano v tom máte pravdu.Ty škodliviny se shromažďují v jedových váčcích včel, ale některá rezidua, třeba z léčiv, se v medu mohou objevit.Jinak laboratoř dokáže poměrně podrobně zjistit složení medu.Tam jde hlavně o nepřekračování norem určených legislativou. Co se týče dovozových medů je problém určit o jaký med se vlastně jedná.Bývá to směska všeho odevšad a tam je předpoklad, že byl med tepelně zahříván aby to šlo smíchat. Tím tam můžou být vyšší hodnoty HMF (hydroxymethylfurfuralu) což je sloučenina, která se objevuje ve starších a tepelně upravovaných potravinách a její naměřené hodnoty určují jejich čerstvost.U nás je maximální limit HMF pro med 40mg/kg.U směsných medů je 80mg/kg.Tropické medy obsahují vyšší hodnoty HMF běžně. Tepelně neupravovaný med obsahuje hodnoty HMF nižší než 10mg/kg.Každé i mírné zahřátí med trochu znehodnotí.Někteří včelaři med rovněž zahřívají, aby snížili schopnost krystalizace, protože zákazníci chtějí med tekutý.Také u nějakých čínských či kdovíjakých medů by mě zajímala technologie zpracování a její úroveň.Pokud máte včelaře v okolí, který má pár úlů a med od vám po čase ve sklenici tuhne, můžete si být jisti, že s ním žádné "kouzla" nedělá a hodnoty HMF jeho medu určitě nepřekročí ani těch 10mg/kg.Med od místního včelaře, který med doslova z medometu nalije do čistých sklenic je med takový jak ho včely připravily v temnu křídly klimatizovaného úlu na svých plástech.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 209.164 (?), 24.9.2012 16:21

Pokud je med čirý, neznamená to, že je falšovaný. Například, pokud med cukernatí, je to známka pravosti medu. Jelikož při pančování by se med rozředil a nebyl by přesycený a tím by neměl sklon k cukernatění.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 69.62 (?), 24.9.2012 19:12

Med necukernatí, ale krystalizuje!! Naprosto přirozená vlastnost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
<  6,  7,  8   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika