Vepřové maso na cibuli a zeleném čaji

kulinar - (13) - 225.17 (?)
1.1.2014 14:24

Včera jsem vařil podobné jídlo s tím, že jsem si koupil vepřovou krkovici, kterou jsem nenakládal a neorestoval - maso naporcované na plátky jsem pouze dusil (maso jsem podléval vodou). Tentokrát jsem nepoužil pepř, ale zázvor, cuketu a kysané zelí. Těsně před dokončením jsem přidal drobet másla. Celkový dojem vynikající, hlavně z masa, které bylo krásně měkké a šťavnaté. Také podušené kysané zelí mělo výbornou chuť.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

kulinar - (13) - 225.17 (?), 8.9.2013 19:28, zobrazeno: 7705x

Vepřová plec, olivový olej, bazalka, cibule, papriky, anglická slanina, rajčata, vajíčko, sůl, pepř, zelený čaj

Vepřovou plec den předem mírně nasolíme a naložíme do směsi olivového oleje a bazalky. Druhý den dáme naložené maso i s olivovým olejem, ve kterém bylo naloženo, na pánev, mírně opepříme a orestujeme, aby se zatáhlo. Poté podlijeme zeleným čajem, přidáme pár kousků anglické slaniny, cibuli a papriku nakrájenou na plátky, přiklopíme poklicí a necháme dusit. Je-li již maso dostatečně podušené, přidáme nakrájená rajčata, vajíčko, dosolíme a necháme dojít. Podáváme s kuskusem nebo s brambory. Pro zpestření můžeme přidat oblohu z čerstvé zeleniny.

kulinar - (13) - 225.17 (?), 1.1.2014 14:24

Včera jsem vařil podobné jídlo s tím, že jsem si koupil vepřovou krkovici, kterou jsem nenakládal a neorestoval - maso naporcované na plátky jsem pouze dusil (maso jsem podléval vodou). Tentokrát jsem nepoužil pepř, ale zázvor, cuketu a kysané zelí. Těsně před dokončením jsem přidal drobet másla. Celkový dojem vynikající, hlavně z masa, které bylo krásně měkké a šťavnaté. Také podušené kysané zelí mělo výbornou chuť.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz