Příspěvky uživatele - kulinar

Plevel v trávníku, 1.10.2022 Obsahuje fotku
Dobrý den, na konci léta se nám v trávníku rychle rozrostl neznámý plevel, viz foto. Můžete nám prosím poradit, o jaký plevel se jedná, popř. co s tím dělat? Díky moc za info
Rajčata 2022 I, 30.8.2022 Obsahuje fotku
Na plodech se začala objevovat strupovitost, viz foto. Je to způsobené plísní? Děkuji zkušenějším za názor.
Rajčata 2022 I, 22.8.2022 Obsahuje fotku
Letos jsem dostal několik sazenic rajčat San Marzano, tak jsem měl možnost posoudit možnosti pěstování této známé italské odrůdy. Rostlinám se dosud dařilo na slunném místě i na záhoně, kde je slunce méně. Dosavadní úroda předčila očekávání. Chuť... celý příspěvek >
Vepřové maso na cibuli a zeleném čaji, 1.1.2014 Obsahuje fotku
Včera jsem vařil podobné jídlo s tím, že jsem si koupil vepřovou krkovici, kterou jsem nenakládal a neorestoval - maso naporcované na plátky jsem pouze dusil (maso jsem podléval vodou). Tentokrát jsem nepoužil pepř, ale zázvor, cuketu a kysané zelí.... celý příspěvek >
Vepřové maso na cibuli a zeleném čaji, 8.9.2013 Obsahuje fotku
Vepřová plec, olivový olej, bazalka, cibule, papriky, anglická slanina, rajčata, vajíčko, sůl, pepř, zelený čaj Vepřovou plec den předem mírně nasolíme a naložíme do směsi olivového oleje a bazalky. Druhý den dáme naložené maso i s olivovým... celý příspěvek >
Ví někdo, jak připravit "libanonský" kuskus?, 6.1.2013
Nevděl by prosím někdo, jak připravit kuskus tak, jako jej mají v libanonských restauracích? Kuskus, který zde podávají je žlutý, sypký a má charakteristickou chuť. Podobně připravovali kuskus na Kypru, kde jsme byli na dovolené. Tam do něj navíc... celý příspěvek >
Medvědí tlapky, 16.12.2012 Obsahuje fotku
20 dkg hladké mouky, 16 dkg tuku (máslo nebo Hera), 9 dkg cukru, 8 dkg mletých oříšků, 2 dkg kakaa, 1 vejce, skořice, roztlučený hřebíček Všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto, které vtlačujeme do suchých formiček. Pečeme ve středně... celý příspěvek >
Vanilkové rohlíčky, 11.12.2012 Obsahuje fotku
280 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 50 g strouhaných lískových oříšků, 50 g strouhaných loupaných mandlí, 200 g másla, 2 žloutky, ¼ lžičky strouhané citrónové kůry Na obalení: moučkový cukr, vanilkový cukr Do mísy vsypeme hladkou... celý příspěvek >
Makovník, 28.11.2012 Obsahuje fotku
1 vejce, 1 hrnek polohrubé mouky, 3/4 hrnku mletého maku, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku cukru, 1/2 kypřicího prášku, 8 lžic oleje, marmeláda Nejprve smícháme vejce, mletý mák, mléko, cukr a olej. Do vzniklé směsi přidáme mouku s kypřícím práškem a... celý příspěvek >
Vepřová čína s rýží, 26.11.2012 Obsahuje fotku
Vepřové maso, směs koření (např. čína), sůl, pepř, paprika, sójová omáčka, papriky, cibule, žampiony, rajská, rýže Nakrájené vepřové maso (např. vepřovou plec) osolíme, opepříme, okořeníme a opečeme v pánvi (v případě potřeby můžeme přidat drobet... celý příspěvek >
Zeleninový salát se sýrem a těstovinami, 21.11.2012 Obsahuje fotku
těstoviny, hlávkový salát, rajčata, papriky, okurka, ředkvičky nebo mrkev, tvarohový sýr, olivový olej, ocet (vinný nebo umeo), sůl Nejprve dáme vařit potřebné množství těstovin (osobně volím vaječné semolinové sekané potrubí). Poté, co se... celý příspěvek >
Dušená kuřecí stehna se zeleninou, 21.11.2012 Obsahuje fotku
kuřecí stehna, směs koření (např. pečené kuře), sůl, pepř, kousek másla, cibule, česnek, cuketa, brokolice, žampiony, paprika, rajčata, mrkev Kuřecí stehna okořeníme, vložíme do pánve, mírně podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a necháme dusit.... celý příspěvek >
Segedínský guláš s rajčaty, 16.11.2012 Obsahuje fotku
1 kg vepřového masa (plec nebo bok), 1 cibule, 100 g vepřového sádla, 3 stroužky česneku, kmín, paprika, sůl, 1 kg kysaného zelí, rajčata Pro přípravu segedínu můžeme použít například litinový hrnec s pokličkou, ve kterém nejprve zpěním cibuli na... celý příspěvek >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika