Sulc z vánočních kaprů



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 102.201 (?)
5.1.2013 13:44

Jenom bych doplnil. Doporučuji vývar nechat nejdřív zchladnout a odstranit tuk, který na rosolu nevypadá pěkně (na 3. obrázku). Pro jistotu taky přidám něco želatiny, výzvar z ploutví ne vždy dostatečně dobře rosoluje a bylo by škoda, kdyby se výsledný výrobek rozpadal

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

alf2 - (7) - 117.64 (?), 27.12.2012 13:28, zobrazeno: 11161x

Nejprve si připravíme vývar z ocasu a ploutví (vaříme mírným varem cca 30 minut). Vývar scedíme, smícháme s octem (2/3 vody a 1/3 octa), osolíme a přidáme kousky ryb, nastrouhanou nebo nakrájenou kořenovou zeleninu, koření (nové koření, pepř, bobkový list, špetku tymiánu) a krátce povaříme mírným varem a nakonec přidáme kolečka cibule. Vše vylijeme do připravené nádoby a necháme v chladu ztuhnout.




   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 102.201 (?), 5.1.2013 13:44

Jenom bych doplnil. Doporučuji vývar nechat nejdřív zchladnout a odstranit tuk, který na rosolu nevypadá pěkně (na 3. obrázku). Pro jistotu taky přidám něco želatiny, výzvar z ploutví ne vždy dostatečně dobře rosoluje a bylo by škoda, kdyby se výsledný výrobek rozpadal

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika