21 dkg hladké mouky, 2 dkg kakaa, 7 dkg cukru, vanilkový cukr, 4 dkg loupaných mandlí, na špičku nože skořice, 14 dkg másla
Na vál připravíme hladkou mouku, kakao, vanilkový cukr, na špičku nože skořice strouhanou citrónovou kůru, lupané jemně nastrouhané mandle a nakrájené máslo a vypracujeme těsto, které dáme ztuhnout do chladna (cca na 1/2 hodiny). Ztuhlé těsto rozválíme na tloušťku 1/4 cm a vykrájíme formičkou dortíčky. Pečeme v dobře vyhřáté troubě do růžova. Dortíčky spojíme náplní, máčíme v čokoládě a ozdobíme vlašským ořechem.
Náplň:
10 dkg cukru, 3 žloutky a vanilku třeme v teplé vodní lázni, pak přidáme lžičku rumu, 2 dkg rybízové zavařeniny a 15 dkg opražených loupaných lískových ořechů a promícháme. Příliš hustou náplň rozředíme rumem, řídkou naopak zahustíme piškotovými drobky.