Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ano dá se syřidlo nahradit citronovou šťávou a nebo kyselinou citronovou. 

Mám své zkušenosti, ze začátku jsem v tom měl také nepořádek. Ale tvaroh může být taky sýr - tvarůžky viz vše v diskusi - tvaroh, sůl, kmín, pivo - uležet a pak SEŽRAT.V každém případě je nutné použít pro výrobu mléko pasterované (zahřátí na 65 st. celsia na cca 30 min.) a nebo již hotovou krabicovku nebo plastovku.

Pokud jde o ocet, tak ten také používám. Protože, jak tady už někdo psal, výtěžnost sýra i tvarohu je malá. Já do odkapané syrovátky přidám kysanou smetanu (na 10 l, jeden kelímek nebo krabičku) a potom zahřeju na cca 35 st. celsia a vysrážím octem. Taky dobré papáníčko.

Zbylou syrovátku skoro vždycky vychladím a vypiju. Někdy přidám i trochu té kyšky a to je paráda.

S přáním úspěchu a papáníčka

sýrař TOM

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika