Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Máme pekárnu ETa. nedám na ní dopustit. Má 2 hlavy a míchá i peče dobře. Mám svůj vychtaný recept. Cléb Nopek od Svitav je výborný, ale v domácí pekárně se peče jiný chleba. Dám soukromý recept na velký chléb v ETA pekárně. Je nutné dodržet způsob zadávání do pekárny. 550 ml voda, 4-6 Dg maslo, smíchat bokem 350g pšeničná chlebová mouka, 250g žitná chlebová mouka, 100 g žitná chlebová mouka grahamového typu, 2 rovné čajové lžíčky (ne kávové) soli. Udělat podélný dúlek vysypaný 1 slabší čajovou lžíčkou cukru a na něj nasypat 10 Dg droždí z kostky (ne sušené). Kdo má rád kmín, tak dát kmín, nebo česnekový prášek. Pokud chcete míchat různé semínka, doporučuji o jejich váhu ubrat mouky. Semínka je dobré semlík, nebo nasekat a krátce opatrně předem nasucho opéct v hrnečku. Peču jako tmavý velký chleba 340 min a po upečení nechám pekárnu asi 5 min ještě pípat. Vyberu a zabaním do plátěného obrousku položného na dřevěné destičce, nebo na roštu. Pokud se nože nevytáhnou, je třeba je nechat ve chlebu a vytáhnout je po ochladnutí chleba. Nekrájet teplý. Poměr mouky je dle toho, kdo má jak rád tmavý chleba. Je fakt dobrý. Všem přeji dobrou chuť. Když jsem doma, tak chleba již nekupujeme. Mouku mají v Globusu, nebo u soukromníků.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika