Hezký den, nedávno jsem se přestěhovala a založila rozsáhlou zahrádku na terase, nicméně se blíží zima a já začínám být nervozní a obávám se, že nestíhám vyhledat všechny informace na internetu... není takdy někdo zkušený, kdo by mi poradil?
Mám několik levandulí v obrovských květináčích... Ještě jsem je nestříhala, jsou pořád rozkvetlé. Zřejmě se mám s květy rozloučit a ostříhat je /ty nekvetoucí jsem již sestřihla, ale ty kvetoucí mi bylo lítp/. Kytka je dost hustá, takže zhoustnout nepotřebuje, jen bych ráda aby nezdřevnatěla. Mám ji ostříhat o třetinu - i lístky? A kdy bych ji měla a hlavně jak zazimovat. A při jaké teplotě ji přenést do světlé chladné místnosti? Plánuji kytky odnést na půdu, když bude nejhůře, kde jsou okna a netopí se tam. Nerada bych, aby mi levandule umrzly, takže pokud mám už teď kvůli ranním mrazíkům zakrýt něčím, tak bych to ráda udělala... co myslíte?
Pak nevím, co s rozmarýnem. Mám ho takové ve velké nádobě a dost rozrostlý a taky mám obrovskou mateřídoušku ve velikánském květináči. O tu bych taky nerada přišla... Nádherně kvetla.
Dále mám různé druhy vřesů sesazené s debéciemi. Ty by mohly zůstat i přes zimu na balkoně? Ale mám je zakrýt již teď?
Mám několik druhů cypřišků a tují, taktéž v květináči. Také již zakrýt a co v zimě?
Před týdnem jsem si sesadila do truhlíku okrasné trávy, okrasné hlávkové zelí a hebe... snese to ranní mrazíky?
A co chryzantémy, muškáty a taky mám petržel, tymián, bazalku... snad jsem na nic nezapomněla...
Mockrát děkuji za rady