Zasilka od LukonBulbs



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
silvie - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (128) - 60.2 (?) 
17.2.2011 22:35

Před rokem mi přišly sazeničky od Lukon Bulbs v březnu, psala jsem tady taky, venku mrzlo, nedalo se sadit ven, Bohyšky,Čechravu a jiné, co bylo jen v sáčku, jsem nasadila do květináčku a dala do sklepa na okno, když se oteplilo a zem rozmrzla, nasadila jsem na místo venku, všechno se přijalo a v létě kvetlo.Byly to taky jenom kořínky nějaké v sáčku.Jednu záměnu jsem měla taky, místo Boubelíků mě vyrostly a vykvétly Oměje.Letos mám zase objednáno, ještě nic nedošlo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
                     
host - 176.18 (?), 17.2.2011 23:06

Já objednávala dnes, i pro sousedky, bereme to vždycky společně od různých e-shopů a dělíme se o poštovné. Už máme odzkoušené : Flos, Franc, Petro, Petr, N.O.S., Andrlovou, Droždín, Šťastný, Najmanová, Hortus, Basik, Šimková, Lukonbulbs i Lukon Glads, Starkl - a to jsem určitě ještě někoho vynechala... Ono jich je víc, ale někde mají jen běžné druhy. My vždycky něco objevíme na internetu a pak hledáme, kde to mají. Kytky i keře nám rostou, takhle aspoň seženeme i ty méně běžné a sousedi pak chodí okukovat.

Už aby bylo jaro...       Zdraví Lída


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
silvie - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (128) - 60.2 (?), 18.2.2011 8:27

Zdravím paní Lído, proto máte takové znalosti širokého okruhu.Na sousedy máte asi štěstí, že se můžete takhle domluvit, je to výhoda.Z těch, co jste vypsala, je jich opravdu hodně, já poprve jsem objednávala vloni a to u Najmanových, Lukonbulbs a Glads a Basik, se zásilkou jsem byla spokojená, všechno roste, nevadí,že jsou malé rostlinky, někdy se to líp ujme než rostliny velké.Nadchla mě to foto Krokusů, já je nemám, ale vím, že na podzim si určitě objednám.Těším se, až to všechno bude kvést, mám nasazené nové tulipány a narcisy, chodím ohlížet co už vylézá a nelíbí se mi ten mráz.Tak ať už nám jenom svítí sluníčko, ale pořád máme únor, co naděláme.Marie

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 176.18 (?), 18.2.2011 20:57

Paní Marie, ty krokusy se jmenují Cream Beauty, už nevím ani, od koho byly, musela bych do papírů  :-)). Nemyslím, že bych měla nějak extra znalosti, spíš tak ode všeho něco, jak to na zahrádce chodí. Základy mne kdysi naučil táta a mne zajímá, co je nové (a dřív o tom neměl člověk ani tušení) a tak sháním a zkouším... To určitě znáte také ...           Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 243.43 (?), 8.2.2012 6:56

Dobrý den, mrzí mě jak pořád tady kritizujete jen jednu firmu LUKON BULBS.Já si od nich objednávám skoro 4 roky (nejsem sama, kdo si objednává)a vždycky mi vykvetlo, to co jsem si objednala.Je pravda, že jednou mi poslali o 5 kosatců méně, poslala jsem reklamaci a poslali mi ony zapomenuté a přidali 5 nových jako omluvu.A nikdy mi neposlali moji objednávku, když mrzlo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 8.2.2012 7:48

je to jak kdy, někdy pošlou vše v pořádku, jindy jsou tam velké záměny..ale takhle je to i s gladsem a jinymi

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 146.37 (?), 28.5.2013 10:11

Moje zkušenost s firmou LukonBulbs.

Na podzim 2011 jsem objednávala 12 odrůd host. Rostlinky bídné ale chytlo se vše. Rok 2012 jsem začala pozorovat barevné změny na listech. Letos bída ještě větší, rostliny vyditelně chřadnou. Poslala jsem fotky na jedno forum kde tomu evid. rozumí a je to jak jsem si myslela... rostliny jsou nemocné, pravděpodobně HVX. Psala jsem si s někým kdo u nich před lety také nakupoval a 50% zásilky bud nesouhlasila odrůda nebo rostliny nemocné - testováno na HVX frown. Takže jsem poslala do LukonBulbs e-mail s fotografiemi aby se k tomu mohli vyjádřit. E-mail přečten, zatím odpověd žádná. Mimochodem z těch 12 objednaných je 4x záměna a 3x virozní hosty.

Takže děkuji a už nikdy.

Reklamaci u LukonGlads budu řešit tento týden.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 146.37 (?), 28.5.2013 10:18

Ještě jedna pěkná nemocná...

Renata


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 92.38 (?), 28.5.2013 11:33

Tak se obávám, že jsem dopadla úplně stejně- také objednávka host od Lukon bulbs, ale některé vypadají nezdravě- špatně rostou-  o záměně odrůd ani nemluvím - je to nebezpečné z hlediska rozšíření na ostatní zdravé hosty, které již v zahradě mám? Dostanou se z toho nebo zlikvidovat? Prosím o radu. Děkuji J.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 146.37 (?), 28.5.2013 12:43

Bohužel pokud je to opravdu HVX, pak je to neléčitelné. Rostliny živoří a do cca 3-4let zahynou. Virus se přenáší při řezání květů, listů, při rozdělování trsů, při přesazování - na rýči (množení in vitro se nás zahrádkářů netýká). Jestli můžete, zkuste je reklamovat a pokud je vyhodíte (né na kompost), na stejné místo nemůžete 1-2roky zasadit hostu.

Více obrázků nemocných rostlin a tabulku nejvíce zavirovaných odrůd,  najdete zde.

Renata


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika